16 mrt 2009

Wedstrijdverslag Burst – Sparta Geraardsbergen

Burst – Sparta G’bergen: 2-1

De kalendermaker had voor de 25e speeldag een bezoek voorzien aan KFCO Burst. Een moeilijke opdracht, dit bewijzen de resultaten uit het verleden.

Bij de Spartanen was Jurgen De Leeuw geschorst. Er was nog geen seconde afgetrapt toen Bart De Vos, David De Troyer het straatje instuurt maar zijn schot wordt onschadelijk gemaakt door Tim Verleysen.

Nog geen minuut later mag diezelfde De Troyer opnieuw op avontuur, nu gaat zijn schot voorlangs.

Burst reageert een eerste keer na tien minuten maar de kopbal van De Meyer mist doel.

In de 20′ begaat Stefaan Vinck een ongelukkige fout in het strafschopgebied, de scheidsrechter wijst terecht naar de stip.

De Meyer aarzelt vervolgens niet vanop elf meter. In de slotfase van de eerste helt krijgt Sparta nog verscheidene goeie mogelijkheden via De Vos, Nies en De Troyer. Maar toch gaat Burst met een 1-0 voorsprong de rust.

Doelpunten maken lukt de laatste weken niet zo goed voor de Spartanen.

Na de koffie wordt de eerste kans voor Burst meteen omgezet en Sparta kijkt aan tegen een 2-0 achterstand.

Trainer Willems schuift nu met enkele pionnetjes en Sparta probeert op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Die komt er ook na 65′ via Arno Hiers.

Met nog een extra spits in het slotkwartier gaat de ploeg uit Goeferdinge op zoek naar de gelijkmaker maar Burst houdt het slot goed op de deur.

Dat je je kansen moet verzilveren in voetbal werd alweer eens bewezen, Sparta kreeg in de eerste periode welgeteld zes goede kansen, doch er kon geen enkele verzilverd worden. En dan krijg je meestal het deksel op de neus.

Hopelijk wordt er volgende week wanneer EC Oudenhove op bezoek komt beter afgewerkt.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background