3 feb 2009

Wedstrijdverslag Borsbeke – Sparta Geraardsbergen

DT Borsbeke – Sparta G’bergen: 0-2

Voor de laatste wedstrijd van de tweede periode bracht Sparta Geraardsbergen een bezoek aan het Vredestadion waar het DT Borsbeke partij gaf.

Heel wat puzzelwerk voor trainer Willems want zowel Erwin Straetmans en Bart De Vos waren geschorst. Kristof Van Cauwenberge was eveneens onbeschikbaar.

Steven De Smedt maakte zijn rentree in de basis. Kris Vanhee zat ne vele weken van blessureleed opnieuw op de bank.

De wedstrijd die afgewerkt werd op een hard bevroren veld kon niet beter beginnen voor de Spartanen want de eerste doelkans was meteen raak.

Na 6′ kon Arno Hiers vanop de linkerflank Gunther Matthijs bedienen die geen seconde aarzelt en de bal voorbij Van Den Broeck knalt.

Sparta beperkt zich vervolgens tot controlevoetbal en houdt Borsbeke makkelijk uit het strafschopgebied.

De thuisclub reageert een eerste keer op het halfuur. Strymeersch wordt het straatje ingestuurd maar Sparta doelman Raveydts komt gepast tussen.

Vijf minuten later opnieuw gevaar bij de lokalen maar Massinon besluit op de lat. Sparta reageert ook nog een keer voor de koffie, op een scherpe tegenaanval brengt De Leeuw de bal tot bij Gunther Matthijs maar zijn bal wordt van de lijn gekeerd.

Sparta gaat bijgevolg verdient met een 0-1 voorsprong de rust in, doch is er ook minder goed nieuw want vlak voor het rustsignaal moet De Leeuw naar de kant met een blessure.

Hij wordt in de tweede periode vervangen door Kurt Van Der Kelen.

De tweede periode kent hetzelfde spelbeeld, Sparta controleert rustig maar met een 0-1 voorsprong ben je natuurlijk nooit zeker. Borsbeke dat aantreed met een jonge ploeg toont veel goeie wil maar scoren lukt niet zo makkelijk.

Diep in de tweede helft legt Gunther Matthijs dan ook de logische 0-2 eindvast vanop de penalty stip nadat Arno Hiers vooraf foutief was gehaakt in het strafschopgebied.

De reserven wonnen de derby tegen Manolito Onkerzele met 3-1.

Volgende week trekt het fanionelftal naar Elene voor de eerste wedstrijd van de derde periode. De reserven ontvangen aan het Goeferdingeplein Rapide Ophasselt.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background