31 jan 2006

Wedstrijdverslag Bevere – E Moerbeke

Bevere – Eendracht Moerbeke

Na de twee vorige gewonnen wedstrijden verkeerden de groen witte duidelijk in de winning mood en wilden ze dolgraag ook vandaag de 3 punten mee naar Moerbeke nemen. Een twijfelachtige, zieke, Michael steppe besluit op het laatste moment om alsnog zijn plaats in het doel in te nemen. In de 10de min is een goeie redding nodig van de zieke M Steppe nadat Pascal Degravne alleen voor het Moerbeekse doel komt opzetten. Het is dan 11 min wachten op nieuw gevaar maar deze keer aan de overkant, Glenn Panis mag een vrije trap nemen waarop doelman Davel Michels onder de bal doorgaat en de vrijstaande Didier Janssens de openingstreffer kan binnen koppen.

Bevere blijft echter niet bij de pakken zitten en een paar minuten later staat het opnieuw gelijk, een schot van Bart Goosens gaat net onder de lat binnen.

Een fout op D Janssens levert een vrije trap op voor de bezoekers, het afleggen van Jurgen Van Der Mijnsbrugge naar Jurgen Meys die droog tegen de netten knalt en de bezoekers opnieuw op voorsprong, 1-2.

3 min voor de rust komt Moerbeke nog eens gevaarlijk opzetten maar een attente thuisdoelman voorkomt dat de bezoekers de score nog kunnen opdrijven.

Al in de 2de min na de herneming is de eerste kans voor de bezoekers, een voorzet, van op rechts, van de voet van Rien Van Der Bracht wordt door J Van Der Mijnsbrugge in één tijd op de slof genomen maar zijn gekraakt schot beland in de armen van de thuisdoelman.

Dan is het weer de beurt aan de gastheren Cedric Leroy probeert de bezoekende netten nog eens bol te zetten maar ook zijn schot is te zwak en beland in de armen van de bezoekende doelman. Onmiddellijk daarna een nieuwe poging van C Leroy maar nu zoeft de bal iets over de deklat buiten. En dan gebeurt er voor de bezoekers iets heel ongelukkig. Een diepe bal wordt door David Ghijs verkeerd ingeschat, de bal komt achter hem terecht waarop hij hem alsnog probeert te redden maar de bal ongelukkigerwijze met de hiel in het doel werkt. 2-2 en D Ghijs moet gekwetst van het veld aan hoofd en dij.In de 70ste minuut een vrije trap voor de gastheren na een fout van J Meys, Delterne zet voor naar Leroy maar die kan er niets nuttig mee aanvangen en weg gevaar. 4 min later een nieuwe vrije trap voor de gastheren die afwijkt op de rug van Michael Cossijns en doelman Steppe verrast en plots de gastheren op voorsprong 3 – 2.

5 min voor het einde van de wedstrijd nog een hoekschop voor Moerbeke, de thuisdoelman lost de bal die in de voeten komt van D Janssens, die op zijn beurt gelegd wordt door doelman D Michels en penalty voor de bezoekers. Het is D Janssens die de strafschop tegen de netten kan knallen en de score weer in evenwicht brengen. Juist voor affluiten dreigen de bezoekers alsnog puntenloos te moeten terugkeren wanneer C Leroy naar doel schiet, doelman Steppe redt met de voet en de rebound gaat hoog over. Met een 7 op 9 mogen de supporters zeker niet klagen gezien het afgewerkte programma.

Zondag wacht de toch niet gemakkelijke opdracht tegen Deftinge thuis om 15 uur. Deftinge lijkt zich gezien het resultaat van deze week juist herpakt te hebben dus zal het opletten worden. Er is trouwens voor de supporters een leuke verrassing voorzien voor de wedstrijd en tijdens de rust. Dus meer dan één reden om alle supporters op post te zijn aan de Zikastraat te Moerbeke om 15 uur.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background