12 sep 2010

Wedstrijdverslag BBC Schelle – Wezen-Vrienden

Op de eerste competitiedag van het nieuwe basketbalseizoen maakte Wezen-Vrienden de verplaatsing naar Schelle.

 

De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Geers, Cuypers, Saeys, Corremans en Temmerman. De Wezen gingen van start met Stefaan De Kesel, Eric Hoefman, Peter Van Heule, Kristof Callebaut en Bart De Keyser.

Met o.m. een driepunter van Temmerman en korven van Saeys en Geers kon de thuisploeg voorsprong nemen: 8-1. De Geraardsbergenaars reageerden via Bart De Keyser, Kristof Callebaut en Peter Van Heule: 8-9. Na driepunters van Corremans (Schelle) en Koen Romeyns (Wezen-Vrienden) werd het eerste quarter afgesloten met een minimale bonus voor de Antwerpenaars: 15-14.

In het tweede quarter scoorde de Oudenbergploeg amper vijf punten, en de thuisploeg profiteerde om te gaan rusten met een voorsprong van dertien punten: 32-19.

Niettegenstaande een afstandshot van Koen Romeyns, en korven van Kristof Callebaut, Bart De Keyser, Bram Denie en Ken Galle konden de Wezen niet beletten dat BBC Schelle de kloof verder kon uitdiepen tot twintig punten: 53-33.

De Antwerpenaars begonnen het vierde quarter met driepunters van El Mokhtar en De Grijze: 59-33. En even later zorgden Saeys en Temmerman voor een verschil van 31 punten: 68-37. Bij de thuisploeg moest Temmerman met vijf fouten naar de kant. Koen Romeyns knalde nog twee driepunters binnen, en ook Bram Denie en Bart Van Gompel konden nog tegenscoren. Toch gingen de Wezen zwaar onderuit met 80-54.

Volgende zaterdag spelen de Wezen-Vrienden hun eerste thuiswedstrijd tegen Basket Sijsele. Het bestuur en de supporters verwachten alvast een sportieve revanche.

 

BBC Schelle: De Clerck (16 punten); Saeys (13 punten); Geers (11 punten); Corremans en Temmerman (elk 10 punten); De Grijze en El Mokhtar (elk 7 punten); Cuypers (4 punten); Avonts (2 punten).

 

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns (14 punten); Bram Denie (12 punten); Kristof Callebaut (10 punten); Ken Galle (6 punten); Bart Van Gompel (5 punten); Bart De Keyser en Peter Van Heule (elk 4 punten); Stefaan De Kesel (1 punt).

 

Andere uitslagen van zaterdag 11 september:

Wezen- Vrienden C – Black Bears Gent C 70-74 (na verlenging)

Landelijke Juniores WV – TMCI Wevelgem: 47-70

Cadetten WV – BBC Jeugd Gentson B: 101-57.

BBC United Ninove – Miniemen WV: 45-65.

BBC Jeugd Gentson – Pupillen WV 46-76

BBC United Ninove – Benjamins WV A: 29-78.

Benjamins WV B – BBC Deinze B 42-30

Microben WV – Allgro Houtem B: 12-4.

 

Thuiswedstrijden op zaterdag 18 september:

09u15: Benjamins WV A – Fireballs Oudenaarde

11u00: Pupillen WV – BBC Gembas Knesselare

14u30: Miniemen WV – BBC Gembas Knesselare

16u15: Dames WV – Zele BBC

18u15: Wezen-Vrienden B – BBC Glory Boys Temse

20u15: Wezen-Vrienden A – Basket Sijsele

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background