6 sep 2010

Wedstrijdverslag BBC Oostrozebeke – Wezen-Vrienden

Na de overwinningen tegen Sint-Niklase Condors, Roeselare en Lyra waren de Wezen-Vrienden reeds zeker van een plaatsje in de 1/16de finale’s.

De verplaatsing naar Oostrozebeke was dus eigenlijk een overbodige wedstrijd voor de Geraardsbergenaars.Bovendien kon coach Alain Dhulst nog steeds geen beroep doen op de gekwetsten Koen Romeyns, Peter Van Heule, Jeroen Tuypens en Frank Vanderkimpen.
De thuisploeg, die een voorgift van vijf punten kreeg, begon met Lefebure, Windels, Verfaille, Dhondt en Valcke. De Oudenbergploeg ging van start met Stefaan De Kesel, Kristof Callebaut, Bart De Keyser, Eric Hoefman en belofte Jonathan Huwé.
De bezoekers namen een ondermaatse start waardoor de West-Vlamingen konden uitlopen tot 17-1. Met o.a. een driepunter van Vanfleteren kon de thuisploeg de score zelfs opdrijven tot 21-3. Uiteindelijk werd het eerste quarter afgesloten met een verschil van 17 punten: 23-6.
In het tweede quarter konden de Wezen zich herpakken en met o.m. driepunters van Bram Denie en Kristof Callebaut, en korven van Eric Hoefman en Bart De Keyser kon men de schade bij de rust beperken tot 9 punten: 35-26.
Het derde quarter was amper twee minuten ver, toen bij de Wezen-Vrienden ook Stefaan De Kesel met een voetblessure naar de kant moest. De thuisploeg profiteerde om hun bonus terug verder op te drijven tot 56-39.
Halverwege het vierde quarter moesten Valcke (Oostrozebeke) en Ken Galle (Wezen-Vrienden) met vijf fouten naar de kant. De bezoekers bleven verder knokken, en scoorden nog via Eric Hoefman, Bart Van Gompel, Kristof Callebaut en Bart De Keyser. Dit was echter onvoldoende om de thuisploeg nog te bedreigen. Eindstand: 74-60.
Volgende zaterdag spelen de Wezen hun eerste competitiewedstrijd bij BBC Schelle. Coach Alain Dhulst hoopt alvast dat hij zijn spelverdelers Koen Romeyns en Peter Van Heule en dubbele meter Stefaan De Kesel kan recupereren.

 

Rozenbeka Oostrozebeke: Van Neste (12 punten); Verfaille (11 punten); Dhondt (10 punten); S. Torbeyns (9 punten); Lefebure (8 punten); Vanfleteren (6 punten); Windels en Valcke (elk 4 punten); Bossuyt (3 punten); J. Torbeyns (2 punten).

Wezen-Vrienden: Bart De Keyser (24 punten); Kristof Callebaut (11 punten); Eric Hoefman en Bram Denie (elk 8 punten); Bart Van Gompel (6 punten); Stefaan De Kesel (2 punten); Jonathan Huwé (1 punt).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Scheldejeugd Temse 76-69.
Dames WV – Sgolba Aalter: 44-52.
Juniores WV – BS Erembodegem: 80-71.
Cadetten WV – Wytewa Roeselare: 97-32.
Benjamins WV – Allgro Houtem: 89-29.

Thuiswedstrijden voor zaterdag 11 september:
09u15: Microben WV – Allgro Houtem B.
11u00: Benjamins WV B – BBC Deinze B.
12u45: Juniores WV – TMCI Wevelgem.
16u45: Cadetten WV – BBC Jeugd Gentson B.
18u45: Wezen-Vrienden C – Black Bears Gent C.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background