10 okt 2010

Wedstrijdverslag BBC Mariaburg – Wezen-Vrienden

Om een plaats te veroveren in de middenmoot van de klassering moesten de Wezen-Vrienden, na de nipte nederlaag tegen leider Nieuw Brabo Antwerpen, punten pakken in de uitwedstrijd bij Makeba Mariaburg.

De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Peeters, Xhaet, De Goej, Van Loon en Eggermont. Coach Alain Dhulst koos voor Bram Denie, Kristof Callebaut, Ken Galle, Koen Romeyns en Bart De Keyser.


Bram Denie

Met korven van Bart De Keyser en Bram Denie, en driepunters van Koen Romeyns en Kristof Callebaut namen de Wezen een goeie start: 5-11. Bij de thuisploeg slaagden Peeters, De Goej en Xhaet erin om de achterstand op het einde van het eerste quarter te beperken: 15-18.
Inhet tweede quarter vlotte het niet meer bij de thuisploeg, en met o.m. driepunters van Bram Denie en Stefaan De Kesel, en de steun van Bart De Keyser bouwden de Wezen-Vrienden hun voorsprong op tot 18 punten: 19-37. Uiteindelijk kon men gaan rusten met een comfortabele bonus: 24-40.
Na de rust raakte de Oudenbergploeg op de sukkel. Meervoudig balverlies werd telkens afgestraft, waardoor Makeba met een tussentijdse 9-0 terug tot op 7 punten naderde: 33-40. De Geraardsbergenaars scoorden in het derde quarter slechts 5 punten, maar hielden toch nog 9 punten voorsprong over: 36-45.
In het vierde quarter slaagden Stefaan De Kesel (met een adstandshot) en Kristof Callebaut erin om de voorsprong terug te vergroten: 38-50. De thuisploeg liet echter de moed niet zakken, en via een driepunter van Leyssens en korven van Peeters naderden ze terug tot op 5 punten: 45-50. De hoop van de lokale aanhang was echter van korte duur, want Koen Romeyns en Bram Denie konden de kloof terug verder uitdiepen tot 14 punten: 45-59. Niettegenstaande driepunters van De Goej en Xhaet konden de thuisspelers geen vuist meer maken. Met o.m. nog een driepunter van Koen Romeyns, en korven van Bart Van Gompel, Bram Denie en Bart De Keyser zorden de Wezen nog voor een riante overwinning: 51-70.
Volgende zaterdag komt BC Gistel-Oostende op bezoek in De Kriebel. Bij de Wezen hopen ze alvast op een eerste zege voor eigen publiek.

BBC Makeba Mariaburg
: Peeters (15 punten); De Goej (9 punten); Xhaet (7 punten); Eggermont (6 punten); Leyssens en Van Loon (elk 5 punten); Philips en De Boeck (elk 2 punten).

Wezen-Vrienden: Bram Denie (20 punten); Koen Romeyns en Stefaan De Kesel (elk 13 punten); Bart De Keyser (11 punten); Ken Galle (6 punten); Kristof Callebaut (5 punten); Bart Van Gompel (2 punten).

Andere uitslagen:
Sgolba Aalter B – Dames WV: 65-64
Fantasia Blankenberge – Juniores WV: 78-59
Cadetten WV – BC Erpe-Mere: 82-49
KBT Ronse SK – Miniemen WV: 44-68
Bavi Gent B – Pupillen WV: 28-92

Thuiswedstrijden op zaterdag 16 oktober:
09u15: Benjamins WV A – BBC Falco Gent B
11u00: Pupillen WV – KBT Ronse SK
12u45: Juniores WV – Fantasia Blankenberge
14u30: Miniemen WV – Bavi Gent B
16u15: Dames WV – KBT Ronse SK B
18u15: Wezen-Vrienden B – BBC Latem-De Pinte C
20u15: Wezen-Vrienden A – BC Gistel-Oostende B

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background