11 apr 2010

Wedstrijdverslag BBC Kluisbergen – Wezen-Vrienden

Na de zege van afgelopen donderdag moesten de Wezen-Vrienden op bezoek bij BBC Kluisbergen, op zoek naar een tweede overwinning.

De thuisploeg begon met Kenneth D’Hondt, Jean-Baptist en Henri Nottebaert, Nathan De Meyer en Filip L’Hommelet. De Wezen gingen van start met Ken Galle, Stefaan De Kesel, Jeffrey Antheunis, Bart Van Gompel en Kristof Callebaut.
Gedurende zes minuten hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 8-8. Naar het einde van het eerste quarter kon Kluisbergen toch enige afstand nemen. Henri Nottebaert, Filip L’Hommelet (met een driepunter) en Sander Van De Walle zorgden voor een verschil van acht punten: 17-9.
Het tweede quarter begon met een driepunter van Filip L’Hommelet, en Jean-Baptist en Henri Nottebaert konden de kloof verder uitdiepen: 23-9. Bij de Wezen-Vrienden gooide Bram Denie wel een driepunter binnen, maar Jeremy Spileers, Sander Van De Walle, Henri Nottebaert en Nathan De Meyer zorgden nog voor de rust voor een ruime voorsprong: 44-23.

De Wezen kwamen blijkbaar gemotiveerd terug uit de kleedkamer, want met korven van Stefaan De Kesel en Bram Denie, en een driepunter van Koen Romeyns naderden de Geraardsbergenaars terug tot op twaalf punten: 44-32. De thuisploeg kon zich herpakken en met korven van Nathan De Meyer, Henri Nottebaert en Sander Van De Walle, en een geslaagde afstandshot van Tom Messeeuw liep Kluisbergen terug uit tot achttien punten: 54-36. Met een driepunter van Koen Romeyns en de nodige steun van Bram Denie konden de Geraardsbergenaars de schade toch nog beperken tot een verschil van dertien punten: 54-41.
Niettegenstaande twee driepunters van thuisspeler Sander Van De Walle slaagden de Wezen er toch nog in om via een uitstekende Bram Denie, Jeffrey Antheunis, Stefaan De Kesel en Kristof Callebaut terug te komen tot op zeven punten: 65-58. Drie minuten voor tijd moest Stefaan De Kesel echter naar de kant met vijf fouten. In de slotminuten slaagde de thuisploeg er toch nog in om hun voorsprong te vrijwaren. Eindstand: 71-62.

 

Op donderdag 15 april, om 20u30, ontmoeten beide ploegen elkaar terug in de Geraardsbergse Kriebel. De winnaar van deze beslissende wedstrijd plaatst zich voor de finale van de play-off’s.

BBC Kluisbergen: Sander Van De Walle (22 punten), Henri Nottebaert (16 punten), Nathan De Meyer (9 punten), Filip L’Hommelet (8 punten), Kennet D’Hondt (5 punten), Tom, Messeeuw en Jean-Baptist Nottebaert (elk 4 punten), Jeremy Spileers (3 punten).

Wezen-Vrienden: Bram Denie (22 punten), Steven Vandingelen (9 punten), Koen Romeyns en Stefaan De Kesel (elk 6 punten), Kristof Callebaut (5 punten), Ken Galle en Gorik Cooreman (elk 4 punten), Jeffrey Antheunis en Bart Van Gompel (elk 3 punten).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background