2 nov 2009

Wedstrijdverslag BBC Eksaarde –

Beker van Oost: BBC Eksaarde – Wezen-Vrienden: 75-88

Het voorbije weekend stond bij de Vlaamse Basketballiga in het teken van de bekercompetitie. De Geraardsbergse Wezen-Vrienden maakten hiervoor de verplaatsing naar tweede provincialer Eksaarde. De thuisploeg, die met een bonus van vijf punten mocht starten, begon met Boone, Van Hoorne, D’Haene, Van Den Branden en De Gols. Bij Wezen-Vrienden bleven Kristof Callebaut, Ken Galle en Bart Van Gompel aan de kant. Hierdoor kregen jeugdspelers Jonathan Huwé en Pieter-Jan Van Robaeys meer speelkansen. Jonathan Huwé mocht van coach Alain Dhulst zelfs aan de partij beginnen. Hij kreeg het gezelschap van Gorik Cooreman, Stefaan De Kesel, Frank Vanderkimpen en Jeffrey Antheunis.
Jonathan Huwé en Gorik Cooreman (met o.m. een driepunter) brachten de bezoekers onmiddellijk langszij: 7-7. In het eerste quarter kon de thuisploeg gelijke tred houden tot 16-16. Met een driepunter van D’Haene kwam Eksaarde zelfs op voorsprong: 19-16. Stefaan De Kesel en Frank Vanderkimpen zorgden er echter nog voor dat het eerste quarter werd afgesloten met een minieme voorsprong voor de Wezen: 23-24.
Met o.m. een driepunter van Koen Romeyns, en korven van Frank Vanderkimpen, Gorik Cooreman, Pieter-Jan Van Robaeys, Jonathan Huwé en Stefaan De Kesel zorgden de bezoekers in het tweede quarter voor een duidelijk verschil bij de rust: 35-50.
In de aanvangsfase van het derde quarter dreven de Wezen-Vrienden de score verder op. Stefaan De Kesel, Gorik Cooreman, Frank Vanderkimpen en Jonathan Huwé zorgden voor een bonus van 25 punten: 37-62. Bij de thuisploeg kon Vermoortel nog voor enige tegenstand zorgen, maar met o.m. nog twee driepunters van Koen Romeyns liep de Oudenbergploeg 27 punten uit: 46-73.


Gorik Cooreman

In het vierde quarter konden Gorik Cooreman en Pieter-Jan Van Robaeys de score nog verder opdrijven tot liefst 31 punten: 46-77. Voor de Wezen, die op dat moment wat gas terugnamen, was de buit binnen. Hierdoor slaagde de thuisploeg er in om nog terug te komen tot 75-88.
Hopelijk is bij de Wezen het vertrouwen terug, want de komende dagen staan met de komst van Kluisbergen (7/11) en Hansbeke (11/11) twee belangrijke thuismatchen op het programma.

BBC Eksaarde: Vermoortel (15 punten), Merckpoel (11 punten), D’Haene (9 punten), Van Hoorne (8 punten), M. De Vos en De Gols (elk 7 punten), Boone (5 punten), B. De Vos (4 punten), Van Den Branden (3 punten).

Wezen-Vrienden: Gorik Cooreman (17 punten), Koen Romeyns (16 punten), Frank Vanderkimpen (15 punten), Jonathan Huwé (12 punten), Stefaan De Kesel (11 punten), Pieter-Jan Van Robaeys en Jeffrey Antheunis (elk 6 punten), Steven Vandingelen (1 punt).

Beker van Vlaanderen:
Junioren WV – JAKO PITZEMBURG MECHELEN: 64-97
MELCO IEPER – Kadetten WV: 116-46
Miniemen WV – BBC SCHELLE: 44-107

Beker van Oost-Vlaanderen:
BBC Eksaarde – WEZEN-VRIENDEN A: 75-88
Wezen-Vrienden B – BLACK BEARS GENT A: 66-80
Junioren WV – MEETJESLAND EEKLO: 59-78
PANTERS BAASRODE – Kadetten WV: 107-56
Fireballs Oudenaarde – MINIEMEN WV: 0-20 (forfait)
PUPILLEN WV – Allgro Houtem: 93-66
BENJAMINS WV – BBC Melle-Vogelhoek: 81-51

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background