31 okt 2005

Wedstrijdverslag Bambrugge – Ksv Geraardsbergen

RACING BAMBRUGGE – KSV GERAARDSBERGEN: 2 – 1

Voor de verplaatsing naar Bambrugge werd bij de rood-gelen serieus aan de ploeg gesleuteld. In doel kreeg Sven Neyrinck de voorkeur op Olivier Schaillee. KSV kon ook Kim Chavatte en Daouda Sanon recupereren. Kevin De Wannemaeker schoof een rij naar achter, en Steven Maginet en Geert Jenquin kregen een meer aanvallende rol op de flanken. Pieter-Jan Van Laethem mocht zijn debuut maken in het eerste elftal.
In de negende minuut verdween een afstandschot van Michael Fleurinck naast het thuisdoel.
Drie minuten later moest Sven Neyrinck een poging van Gregory Cox stoppen, en even later kon de Geraardsbergse doelman met de voet redden op nog een doelpoging van Gregory Cox.
In de achttiende minuut moest thuisdoelman Freek Hostens een vrijschop van Kevin De Wannemaeker stoppen. Vijf minuten later schoot Sow Mamadou naast.
Aan de overzijde ging een schot van Kaas Van Den Bossche naast.
Met nog een twaalftal minuten te spelen moest de thuisdoelman ingrijpen na een vrijschop van Kim Chavatte.
Even later was er een vrijschop voor Joost Korte. De kopbal van Stijn Clinckspoor ging naast het bezoekende doel.
In de slotminuten moest doelman Freek Hostens nog een kopbal van Arne Saeys uit de lucht plukken, na een vrijschop van Kim Chavate. Ook Sven Neyrinck moest nog een vrijschop van Joost Korte stoppen.

Drie minuten na de rust kon bezoeker Michael Fleurinck Arne Saeys bedienen, maar diens kopbal verdween ook naast het doel.
Aan de overzijde kon Dieter De Clippeleer voorzetten. Nico Roelandt schoot over het Geraardsbergse doel.
In de 54ste minuut kon Arne Saeys thuisdoelman Freek Hostens omzeilen, maar uit een scherpe hoek besloot hij voorlangs.
Vier minuten later moest Sven Neyrinck een vrijschop van Stijn Clinckspoor stoppen. In de 64ste minuut kon Nico Roelandt voorzetten. Neyrinck raakte even de bal, maar Joost Korte kon aan de tweede paal Bambrugge op voorsprong schieten: 1 – 0. Twee minuten later knalde terug Joost Korte de bal keihard tegen de netten: 2 – 0.
In de 67ste minuut mocht Kim Chavatte een hoekschop trappen. Pieter-Jan Van Laethem lukte de aansluitingstreffer: 2 – 1.
Even later ging aan de overzijde nog een schot van Klaas Van Den Bossche naast.
Geraardsbergen ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar Daouda Sanon besloot op de paal, en op een vrijschop van Wouter Eloot was er een prachtsave van doelman Hostens nodig.
De laatste kansen waren nog voor de thuisploeg. Doelpuntenmaker Joost Korte schoot nog over, en in de slotminuut besloot Bert Souffriau op aangeven van Arne De Coninck naast.
Doelpunten: 64′ en 66′ Joost Korte (1 – 0 en 2 – 0); 67′ Pieter-Jan Van Laethem (2 – 1).

KSV Geraardsbergen blijft op een teleurstellende voorlaatste plaats staan. Door de winst van Nederename en Schellebelle wordt de kloof met de dichtste concurrenten vergroot tot vier punten. Nu zondag speelt KSV thuis tegen Racing Wetteren. Wil men terug aansluiting krijgen met de rest van de klassering dan moeten de drie punten zeker aan de Molendreef gehouden worden. De match begint om 14u30.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background