23 sep 2007

Wedstrijdverslag Asse-Ternat-Wezenvrienden

Tweede Landelijke: BBC Asse-Ternat – Wezen-Vrienden: 64-61

Na de overwinning tegen Blankenberge trokken de Wezen-Vrienden met goeie moed naar Asse-ternat. De thuisploeg begon met Paessens, Van De Cauter, Van Cauwenbergh, De Geyndt en De Keyser. Bij Wezen-Vrienden gingen Wouter Christiaens, Bram Denie, Steven Vandingelen, Ruben ‘t Kindt en Stefan De Kesel.
Met driepunters van De Keyser, Van Cauwenbergh en Mairlot nam de thuisploeg tien punten voorsprong: 15-5. Een inspiratieloos Wezen-Vrienden had geen verhaal tegen de goed verdedigende thuisspelers. Enkel Steven Vandingelen slaagde erin om 9 punten te scoren. Na tien minuten spelen keek de Oudenbergploeg reeds tegen 12 punten achterstand op: 21-9.

In het begin van het tweede quart kon Asse-Ternat verder uitlopen tot 25-9. Meteen het sein voor de bezoekers om wakker te schieten. Met korven van Sem Vanbelleghem, Ken Galle, Stefan De Kesel en Wouter Christiaens naderden de Wezen tot 27-19. Dankzij nog een driepunter van De Keyser behield de thuisploeg bij de rust toch nog 11 punten voorsprong: 36-25.

Na de rust kwamen de Wezen eindelijk goed op dreef, en halverwege het derde quart kwam men vooral via Bram Denie en Steven Vandingelen aansluiten: 42-41. Dankzij een driepunter van Wouter Christiaens kwamen de bezoekers zelfs voor het eerst op voorsprong: 44-46. Via Van Cauwenbergh kwam Asse-Ternat nog op gelijke hoogte: 46-46.
De match moest dus in het laatste quart beslist worden. Sem Vanbelleghem kon in eerste instantie met een afstandshot terug op voorsprong plaatsen: 48-49. De thuisploeg reageerde met o.m. een driepunter van Mairlot, en kwam terug 4 punten voor: 53-49.

Via Bram Denie, Sem Vanbelleghem en Ken Galle kwamen de Wezen-Vrienden halverwege het vierde quart terug op gelijke hoogte: 55-55. Met nog een driepunter van Sem Vanbelleghem kwamen de bezoekers op drie minuten van het eindsignaal terug aan de leiding: 56-58. In de slotminuten was de spanning nog te snijden. Asse-Ternat kwam terug op gelijke hoogte, maar met een vrijworp van Bram Denie kwamen de Geraardsbergenaars op een goeie minuut van het einde terug op voorsprong: 58-59. Met korven van Paessens en Van Cauwenbergh nam de thuisploeg drie punten voorsprong: 62-59. Wouter Christiaens kon nog milderen tot 62-61, maar Van Cauwenbergh kon vanop de vrijworplijn de eindstand vastleggen: 64-61.

BBC Asse-Ternat: Van Cauwenbergh (17 punten); De Keyser (16 punten); Mairlot (13 punten); Paessens (11 punten); Van De Cauter (7 punten).

Wezen-Vrienden: Steven Vandingelen (17 punten); Bram Denie (13 punten); Sem Vanbelleghem (12 punten); Wouter Christiaens (9 punten); Ken Galle (6 punten); Stefan De Kesel (4 punten).

In derde provinciale won de B-ploeg bij Bavi Gent B met 59-69. De topper in de vierde provinciale tussen Wezen-Vrienden C en Optima Gent C eindigde op 75-61. Met deze overwinning komt de C-ploeg in de rangschikking alleen aan de leiding.

Volgende zaterdag speelt Wezen-Vrienden C om 18u15 uit bij Olympia Denderleeuw B.

Het thuisprogramma voor zaterdag 29 oktober in “De Kriebel”:
09u15: Pupillen WV – Melle Vogelhoek
11 uur: Benjamins WV A – Basics Melsele
14 uur: Miniemen WV A – Sgolba Aalter
16 uur: Juniores WV – Safety Jogger Fireballs Oudenaarde
18 uur: Wezen-Vrienden B – Basics Melsele D
20 uur: Wezen-Vrienden A – Lebac Ieper

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background