15 mrt 2009

Wedstrijdverslag Aalst – Wezen-Vrienden

The Tower Aalst – Wezen-Vrienden: 89-71

De Wezen-Vrienden zijn de voorbije weken in de klassering weggezakt van de tweede naar de zesde plaats. De Geraardsbergenaars moeten dus dringend punten pakken om zich nog te kunnen verzekeren van een plaatsje in de play-offs’s. Met de uitwedstrijd bij het tweede gerangschikte The Tower Aalst was dit terug geen eenvoudige opdracht.
De Aalstenaars begonnen aan de wedstrijd met Bocque, De Saedeleer, Vergalle, Verhulst en Rasschaert. De Wezen gingen van start met Andria Soldo, Steven Vandingelen, Stefaan De Kesel, Koen Romeyns en Kristof Callebaut.
Met korven van Andria Soldo, Koen Romeyns, Steven Vandingelen en Ken Galle konden de Geraardsbergenaars gelijke tred houden met de thuisploeg: 10-9. Via Vergalle, Bocque en Verhulst konden de Aalstenaars op het einde van het eerste quarter toch nog een kloofje slaan: 18-11.
Met korven van Stefaan De Kesel, Ken Galle, Andria Soldo en Kristof Callebaut konden de Wezen in het begin van het tweede quarter terug aansluiten: 20-19. Maar met o.a. twee driepunters op rij van Van Den Stockt nam The Tower terug voorsprong: 28-21. Van Holsbeek en Van Den Stockt konden de bonus zelfs opdrijven tot 10 punten: 33-23. De Geraardsbergenaars konden de schade bij de rust toch nog enigszins beperken. Met een geslaagde afstandshot van Koen Romeyns en korven van Steven Vandingelen naderden ze terug tot op 4 punten: 35-31.
In het derde quarter sloegen de Aalstenaars echter een onoverbrugbare kloof. Verhulst (2), Bocque (2) en De Saedeleer (3) knalden liefst 7 driepunters in de netten. Op de buzzer slaagde Steven Vandingelen er nog in om ook voor de bezoekers een driepunter te scoren, maar inmiddels stond de Oudenbergploeg met 16 punten in het krijt: 72-56.
Bij de aanvangsfase van het vierde quarter konden Verhulst en Rasschaert de kloof nog verder uitdiepen tot 22 punten: 78-56. Met o.m. een driepunter van Koen Romeyns en korven van Stefaan De Kesel en Steven Vandingelen naderden de Geraardsbergenaars nog tot op 14 punten: 83-69. The Tower won uiteindelijk verdiend met 89-71.
Willen de Wezen zich nog plaatsen voor de play-off’s, dan zullen ze in de resterende matchen ongetwijfeld een 9 op 9 moeten halen. Volgende zaterdag wordt er thuis gespeeld tegen BBC Erpe-Mere.

The Tower Aalst: Verhulst (30 punten); Rasschaert (14 punten); Bocque (13 punten); De Saedeleer (11 punten); Van Den Stockt (8 punten); Vergalle (6 punten); Van Holsbeek (5 punten); Van Impe (2 punten).

Wezen-Vrienden: Vandingelen (20 punten): Romeyns (16 punten); De Kesel (13 punten); Soldo (8 punten); Galle (7 punten); Callebaut (6 punten); Antheunis (1 punt).

Andere uitslagen:
Lokeren – Wezen-Vrienden B: 45-83
Juniores WV – Maldegem: 94-34
Benjamins WV – Ronse: 52-67
Microben WV – Osiris: 7-9

De miniemen blijven na een 30-71 overwinning bij Falco Gent ongeslagen aan de leiding staan. De jongens van coach Patrick Vandervoort moeten nog twee keer winnen om de titel binnen te halen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background