22 sep 2009

Wedstrijdverslag 49ste Prijs Paul Borremans

Lucien Marquant en Roland Bruylandt van het Sportkomiteit Viane waren in hun nopjes met de grote opkomst voor de 49ste Grote Prijs Paul Borremans. Belgisch kampioen Tom Boonen koos de wedstrijd uit om nog wat bij te trainen voor het weredkampioenschap in Mendrissio. Maar ook de teams van Landbouwkrediet (met o.m. streekrenners Koen Barbé en Tom Van Den Haute) en Vacansoleil (van Hilaire Van Der Schueren) waren met tal van renners op de afspraak. En daar bovenop nam ook Rock Racing, het team van Rudy Pevenage, de start met o.m. kleppers als José Gutierrez en Francesco Mancebo. Het zonnetje zorgde er tevens voor dat heel wat toeschouwers afzakten naar Viane.

Reeds in de tweede ronde vormde zich een kopgroep van 11 renners met Tom Boonen, Koen Barbé, de Nederlanders Reinier Honig, Wouter Mol en Thomas Berkhout (allen van Vacansoleil), Thomas De Gand, de Brit James Spragg, de Litouwer Striskas Mindaugus, de Zweed Michael Stevenson, de Australiër Nicolas Sanderson en de Nederlander Jetse Bol. De leiders fietsen al snel een voorsprong van 50 seconden bij elkaar. Uit het peloton probeerden o.m. Wim De Vocht, Francesco Mancebo, Bobbie Traksel, Frederik Veuchelen, Igor Abakoumov en Michael Van Staeyen om de kloof te dichten, maar zij slaagden niet hun opzet. Integendeel liep de kopgroep uit tot 1’55”.


Francesco Mancebo

Op vier ronden van het einde ging Francesco Mancebo in zijn eentje in de tegenaanval. De gewezen Spaanse kampioen slaagde erin om tot op 18 seconden van de leiders te naderen. Bij het ingaan van de laatste ronde werd hij echter gegrepen door het jagende peloton. En enkele kilometers verderop waren ook de vluchters eraan voor hun moeite. Enkel de Nederlander Wouter Mol probeerde nog op zijn eentje door te gaan. Hij kreeg op de Herhout nog gezelschap van Bobbie Traksel, de Spanjaard David Vitoria Cano, de Noor Berg Geir en Wout Poels. Even later volgde een algemene hergroepering, maar op één kilometer van de meet verschalkte Bobbie Traksel de rest van het deelnemersveld.


Theo Bos

De Nederlander hield aan de aankomst enkele meters over op een spurtend peloton, waar de Nederlander Theo Bos zich sneller toonde dan Tom Boonen.
Tom Boonen was heel tevreden over zijn wedstrijd. Voor de koers in Viane had hij reeds twee uur geweest trainen, en na de wedstrijd was hij ook nog van plan om er nog enkele kilometers bij te fietsen. Pittig detail is dat Tom Boonen ook vier jaar geleden naar Viane kwam voor een laatste oefengalop, en hij enkele dagen nadien wereldkampioen werd. Hij droomt er alvast van om dit aanstaande zondag nog eens over te doen in Mendrissio.


Bobbie Traksel

Voor de Nederlander Bobbie Traksel was het in de Geraardsbergse deelgemeente zijn eerste zege van het huidige wielerseizoen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background