5 mrt 2006

Wedstrijdverslag

Horebeke – FC E Moerbeke: 1 – 3

FC E Moerbeke moest op bezoek bij het derde laatste gerangschikte Horebeke en dit beloofde geen gemakkelijke opdracht te worden want Horebeke kan de punten best gebruiken en E Moerbeke heeft het nooit gemakkelijk tegen lager geklasseerde ploegen. Het eerste gevaar kwam dan ook van de thuisploeg in de 7de min een schot van Thierry Lefrevre wordt door doelman Clint Eggermont mooi gepakt.
10 min later een kans voor de bezoekers, John Lambert knalt echter op de voet van de thuisdoelman Merijn Blomaert. Even later is het Didier Janssens die van op de zijlijn zijn kans gaat maar de bal gepakt ziet door de thuisdoelman. In de 22ste min mag Davy Van De Meerschaut een vrije trap nemen van op de hoek van de baklijn, hij ziet zijn bal tot zijn eigen verbazing tegen de netten waaien en 1-0 voor de gastheren. Moerbeke dan terug, J Lambert naar Erik Van Den Houten maar die ziet zijn schot nog maar eens gepakt door de thuisgoalie.
5 min voor de rust verstuurt Michael Cosijns een prachtige voorzet richting J Lambert die hem onhoudbaar in de linkerbenedenhoek tegen de netten kopt. en zo gaan we rusten bij een 1-1.

Moerbeke trekt van in het begin van de 2de helft meteen de kaart van de aanval met al in de 46ste min een eerste goed actie, D Janssens stuurt een diepe bal naar J Lambert die echter via een duw van Joris Mangeleer het scoren belet wordt en penalty en rood voor Joris Mangeleer is dan ook meteen de terechte beslissing van de scheidsrechter. De strafschop genomen door D Janssens wordt echter op een prachtige wijze door de thuisdoelman in hoekschop gewerkt. In de 52ste min wordt een ingooi door J Lambert mooi verlengd in de voet van D Janssens die zijn schot echter van de lijn gekeerd ziet door een verdedigende voet.
3 min later is het de beurt aan Horebeke, een voorzet van Koen Dejonge wordt door Kristof De Coninck in het midden van het doel getrapt en gepakt door doelman C Eggermont. In de 58ste min worden de inspanningen van de bezoekers dan toch beloond, een schot van J Lambert wordt door de thuisdoelman in eerste instantie nog gekeerd maar in de voeten van D Janssens die beheerst de 1-2 tegen de netten legt. Net over het uur kan Jurgen Van Der Mijnsbrugge, met een simpel overtikballetje, 2 verdedigers in de wind zetten maar ziet zijn schot; op doel, door de gastdoelman nog maar eens over de deklat gekeerd. Net voor het ingaan van het laatste kwart nog eens Horebeke, na wat geharrewar voor het bezoekende doel komt de bal bij Jonathan De Ruyver die zijn kans gaat maar doelman C Eggermont ligt gepast in de hoek om de bal te pakken. Terug naar de overkant voor de counter die na teveel tussenstations de nek wordt omgewrongen.
5 min voor het einde van de wedstrijd komen de bezoekers tot 2 maal op rij toe goed weg, eerst wordt juist voor de lijn de bal uit de voeten van Thierry Lefrvre getackeld en uit de daaropvolgende hoekschop kopt K De Coninck net over het bezoekende doel. Bij het ingaan van de blessuretijd wordt J Lambert, van E Moerbeke, van op de eigen helft richting thuisdoel gestuurd, zo een kans laat hij echter zelden onbenut en tekent met zijn 2de van de dag de 1-3 eindscore aan.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background