9 nov 2009

VZP vliegt aarde rond

De zweefvliegclub Phoenix, gevestigd op het vliegveld in Overboelare, heeft er een goed vliegjaar opzitten. Met meer vluchten (2040), meer vlieguren (1800 uren), meer gevlogen kilometers (45.500) en een ongevalvrij jaar is de club tevreden. “Zweefvliegen houdt inherent een groter risico in dan pakweg wandelen, daarom dienen we dan ook alles in het werk te stellen om onze vluchten niet enkel plezierig, maar vooral veilig te houden. En daar zijn we in geslaagd”, zegt een trotse Johan Lievens, voorzitter van de zweefvliegclub.
De club vloog met al zijn leden samen 45.500 kilometers, en dat is langer dan de omtrek van de aarde. Hun langste vlucht vanuit Geraardsbergen was 521 km lang en werd gevlogen in 7 uur en 28 minuten.

Het afgelopen jaar was de zweefvliegclub, naast hun traditionele opendeurdag, ook actief voor mindervaliden, een deelname aan de Bloso zomersporttoer in de Gavers en aan de Gorlder rond Brussel.

En het Charron-klassement, een regelmatigheidsklassement tussen de 13 zweefvliegclubs dat Vlaanderen rijk is, staat de club op de 4de plaats. Deelnames zijn er geweest in de drie Vlaamse wedstrijden waarbij 1ste en 2de plaatsen werden behaald in diverse klasses. Er waren ook deelnames aan wedstrijden in Duitsland, waar andermaal een 2de plaats kon worden weggekaapt, deelnames aan het juniorenwereldkampioenschap en aan het Franse juniorenkampioenschap. Tot slotte heeft een VZP-piloot de Victor Boin wisselbeker gewonnen; een wedstrijd waar de hoogst afgelegde afstand de bepalende factor is.

Wie zelf graag leert zweefvliegen, kan aanleren bij de zweefvliegclub van Geraardsbergen. Op zaterdagochtend 28 november start een theoretische cursus voor beginnende piloten. Meer info: 0475/ 24 93 87 en www.vzp.be

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background