10 jul 2006

Voorstelling Wezen-Vrienden 2006/2007

Volgend seizoen zullen de Geraardsbergse Wezen-Vrienden de competitie starten met liefst 3 seniorenploegen (Heren 1ste provinciale, Heren 3de provinciale A en Dames 2de provinciale A) en 6 jeugdploegen (Juniores, Cadetten, Miniemen, Pupillen, Benjamins en Microben). Daarbovenop beschikt men nog over 2 ploegen die niet-competitief spelen: de pré-microben (1999-2002) en de Old Stars.


Bij de A-ploeg heeft Mario De Wandel de “baskets” aan de haak gehangen, en heeft Niki Trouvé de club verlaten. Hij zal het volgende seizoen de kleuren verdedigen van reeksgenoot Bobcat Gent.

Nieuwkomers zijn Dirk Vervaet en Eddy Somers. Dirk Vervaet is een driepunt-specialist en speelde vorig seizoen bij Hemaco Dendermonde. Hij was ook nog een drietal jaren actief in de 1ste nationale. Eddy Somers speelde vorig seizoen bij Nieuw Brabo Antwerpen, een club uit 2de Landelijke. Tijdens het seizoen 2004/2005 was hij reeds actief bij de Wezen. Met zijn 2 meter 10 werd hij vooral aangeworven voor het nemen van de rebounds.
Verder bestaat de A-kern uit captain Bram Denie, Koen Romeyns, Sem Vanbelleghem, Ruben ‘t Kindt, Jan Hijsselinckx, Steven Vandingelen en Joris Uytterhaegen.

Begin augustus worden de trainingen aangevat, en wordt de kern aangevuld met enkele talentvolle jeugdspelers. Ken Galle, Bennie Van Waeyenberghe, Pieter Mollaert, Glen Durant, Stany Bruylandt en Niki Turrekens zullen afhankelijk van hun aanwezigheid op training, hun inzet en wil om er te komen, eveneens worden opgesteld tijdens de wedstrijden. Het is de bedoeling om hen rustig te laten uitgroeien tot volwaardige spelers. Indien nog andere jeugdspelers zich manifesteren, zullen ook zij worden opgenomen in deze groep.

Mario De Wandel werd aangesteld als coach van het eerste elftal. Hij zal bijgestaan worden door Patrick Vandervoort. Mario blikt terug op een spelerscarrière van 17 jaar, gaande van 2de provinciale tot 3de nationale. Patrick was vooral actief in Brabant bij de Red Devils Vorst. Bij het bestuur is men er van overtuigd dat hun tekort aan ervaring als coach op dit niveau, ruimschoots zal worden gecompenseerd door hun jarenlange ervaring als speler. Bovendien hoopt men, net als de voorgaande jaren, terug een plaats in de play-off’s te bereiken.

De B-ploeg wordt terug gecoacht door Ludwig Romeyns en Dimitri De Vos. Phillippe Cocriamont heeft de leiding bij de damesploeg.
Voor meer info omtrent de trainingsdagen en -uren kan men terecht bij Patrick Gaytant (0477/60.27.61).

Het oefenschema:
A-ploeg:
Zaterdag 5/8 om 20 uur: Deinze A – WV A
Zondag 6/8 om 16 uur: WV A – Meetjesland Eeklo B (Ligabeker)
Zaterdag 12/8 om 20 uur: WV A – Falco Gent B (Ligabeker)
Zondag 13/8 om 17 uur: Berkenhof Mechelen – WV A
Zaterdag 19/8 om 19 uur: Kortrijk Sport – WV A
Zondag 20/8 om 16 uur: WV A – Zele A
Zaterdag 26/8 om 20u30: Herseaux Mouscron – WV A
Zaterdag 2/9 om 20 uur: WV A – Bavi Gent A
Zondag 3/9 om 15 uur: Red Vic Wilrijk – WVA (Ligabeker)

B-ploeg:
Zaterdag 5/8 om 17u30: Deinze B – WV B
Zondag 20/8: Helios Zottegem B – WV B (Beker Oost-Vlaanderen)
Vrijdag 25/8 om 2O uur: WV B – BB Erpe Mere B
Zaterdag 2/9: Eventueel 2de ronde Beker Oost-Vlaanderen

Dames:
Zondag 3/9: Basics Melsele B – Dames WV (Beker Oost-Vlaanderen)

Bij de Heren start de competitie op zaterdag 9 september:
18 uur: WV B – Sparta Laarne A
20 uur: WV A – Hansbeke A
De dames gaan van start op zaterdag 16 september met een uitwedstrijd bij Hemaco Dendermonde.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background