6 apr 2006

Voorbeschouwing Zellik – Galmaarden

Zellik – Galmaarden.

Reeds 24 jaar baant de wielerklassieker Zellik – Galmarden zich een weg doorheen het Pajottenland en de Denderstreek. Reeds voor de dertiende keer is Zellik – Galmaarden uitgeroepen tot klassieker op de Belgische wielerkalender. En terecht, want zeg nu eens eerlijk, een selectief parcours met daarin de Muur van Geraardsbergen, twee keer de Onkerzelestraat, vijf keer de Bosberg en vijf keer de Congoberg, is niet voor watjes.

Daarom is ook het kruim van het internationale peloton weerom present in deze tweede manche van de Davitamon Topcompetitie. Dit regelmatigheidscriterium bestaat uit 10 Belgische wedstrijden en heeft een prijzenpot van meer dan 20.000 euro. Het is dan ook normaal dat ploegen in de rij staan om te kunnen meedoen, en aangezien de reglementen van de Belgische wielerbond niet meer dan 200 deelnemers toelaten hebben de organisatoren van Galmaarden Sportief tot hun spijt sommige heel goede ploegen moeten weigeren.

Voor de 24ste editie van Zellik – Galmaarden zijn 33 ploegen ingeschreven, wat maakt dat er liefst 198 renners zullen van start gaan. De ploegen die voor de overwinning zullen strijden komen een beetje van overal: vooreerst zijn er de 24 ploegen die alle 10 wedstrijden van de Davitamon Topcompetitie rijden en daarbij komen dan nog teams uit Ierland, Letland, de Verenigde Staten, Bulgarije, Nederland en Zweden.
De organisatoren hopen heel wat wielerliefhebbers te mogen verwelkomen op paaszondag 16 april. Dan kan u met eigen ogen zien wie wordt bijgevoegd op de erelijst van winnaars met o.a. Tom Boonen, Johan Vansummeren, Nico Eeckhoudt, Ludo Dierckxens, Jurgen Vanden Broeck, Andy De Smet, Frank H

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background