15 apr 2009

Voorbeschouwing Zellik-Galmaarden

Op zondag 19 april, de laatste dag van de Paasvakantie, gaat voor de 27ste keer de wielerklassieker Zellik-Galmaarden door. Reeds zoveel keren, maar bijna telkens anders.
Dit jaar is er een ingrijpende wijziging in het parcours: zo rijdt de klassieker niet meer van de start aan de Volvo De Smet garage in Zellik, via Asse-centrum, maar terug zoals vele jaren geleden via Groot-Bijgaarden. We rijden dus over Ternat, waar we na de Markt links afdraaien in de Van Cauwelaertstraat om via het centrum van Wambeek naar Eizeringen te rijden.

In Galmaarden zelf is er ook een ingrijpende wijziging in het lokale parcours. Voor het eerst rijdt de koers nu over het Marktplein. Daardoor wordt de lokale ronde iets korter en komen er in plaats van drie, nu vier lokale doortochten.

De wedstrijd wordt nog zwaarder ook, want er is een beklimming van Bosberg bijgekomen. Die Bosberg wordt nu 6 keer beklommen. De twee beklimmingen van de Muur van Geraardsbergen blijven eveneens behouden, evenals de 2 beklimmingen van de Onkerzeleberg. Op de kasseien van de Congoberg in Vollezele mogen de renners 5 keer hun lusten botvieren… Geen pannenkoek zal Zellik-Galmaarden winnen.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background