fbpx
21 jan 2018

Vijfde nederlaag op rij voor Wezen-Vrienden

Na vier nederlagen op rij was de wedstrijd tegen Bavi Vilvoorde voor de Wezen de ideale gelegenheid om terug aan te knopen met de overwinning.

Na vier nederlagen op rij was de wedstrijd tegen Bavi Vilvoorde voor de Wezen de ideale gelegenheid om terug aan te knopen met de overwinning.
De Oudenbergploeg ging van start met Tim Van Driessche, Maarten Van Der Sypt, Christophe Maes, Philip Beeckmans en “Papy” Dimbala. Vilvoorde begon aan de wedstrijd met Quinten Polspoel, David Moiwo, Beya Landry, Dries Collys en Sam Hofman.
De thuisploeg ging uitstekend van start en greep de Brabanders onmiddellijk bij de keel. Met driepunters van Philip Beeckmans, Tim Van Driessche en “Papy” Dimbala, en korven van Maarten Van Der Sypt en Christophe Maes sloten ze het eerste quarter af met een spectaculaire 21-2 stand.
Met punten van Quinten Polspoel en Alain Omalongandjo naderden de bezoekers in het tweede quarter tot op 23-11. Tim Van Driessche, met een afstandshot, en Toon Tordeur zorgden echter terug voor een thuisbonus van 17 punten: 28-11. De bezoekers bleven echter knokken en met o.m. afstandshots van Vince Lammens en Beya Landry kwamen ze terug tot 28-21. Christophe Maes, Philip Beeckmans en Maarten Van Der Sypt zorgden bij de rust nog voor een verschil van 11 punten: 34-23.
Het derde quart begon met twee bommen van Philip Beeckmans, maar aan de overzijde zorgden Sam Hofman en Vince Lammens eveneens voor driepunters: 41-29. Met punten van Maarten Van Der Sypt, “Papy” Dimbala, Christophe Maes en Tim Van Driessche kon de thuisploeg de voorsprong opdrijven tot 62-48.
Tot ieders verbazing ging het in het vierde quarter plotseling mis bij de Wezen. Dries Collys, Quinten Polspoel, Willem Willems en Beya Landry brachten met een tussentijdse 1-15 Bavi op gelijke hoogte: 63-63. Tot overmaat van ramp knalde Dries Collys nog drie afstandshots op rij binnen: 63-72. De thuisploeg probeerde nog te reageren met punten van Maarten Van Der Sypt, Anaël Ahanda en Tim Van Driessche, maar Quinten Polspoel, Willem Willems, David Moiwo en Dries Collys bezorgden Bavi nog een onverhoopte zege: 71-82.
De Wezen gaven nogmaals in de slotfase de wedstrijd uit handen, en zitten na vijf nederlagen op rij met een ferme kater. Met een uitwedstrijd bij het tweede geklasseerde Zwevezele, en de komst van leider Brugge moet men op een stunt hopen om punten te pakken in de komende wedstrijden.
Wezen-Vrienden: Dimbala (17 punten), Van Der Sypt (16 punten), Beeckmans (14 punten), Van Driessche (12 punten), Maes Christophe (5 punten), Tordeur (3 punten), Dikanda (2 punten), Ahanda (2 punten).
Bavi: Collys (24 punten), Polspoel (21 punten), Landry (10 punten), Lammens (8 punten), Hofman (6 punten), Omalongandjo (6 punten), Moiwo (4 punten), Willems (3 punten).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – BBC Houtem C  85-62
Cadetten WV A – BBC Koksijde  62-91
Cadetten WV B – BBC Houtem  36-80
Pupillen WV B – Wildcats Gavere  30-59
BBC Houtem B – Benjamins WV 38-47
Wedstrijdkalender zaterdag 27 januari:
13u30: Crelan Okapi Aalstar – Cadetten WV A
16u30: Jeugd Gentson C – Wezen-Vrienden B
20u15: De Westhoek Zwevezele – Wezen-Vrienden A   

 
Tags

Verder lezen

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background