1 feb 2016

Vijf voor twaalf voor Wezen-Vrienden

Nog geen 24 uur na de wedstrijd tegen Basketteam Kortrijk  moesten de Wezen alweer aan de bak en dit bij Kangoeroes Willebroek,


Zowaar geen makkelijke opdracht want 84-108 was de uitslag uit de heenronde. Coach Patrick Malfait kon geen beroep doen op Hendrik Tratsaert en de zieke Tim Van Driessche.
In de kille sportzaal liet coach Malfait de wedstrijd beginnen met Jeroen Tuypens, Jimmy Hendrickx, Sam Verstaeten, Thomas De Vliegher en Bart Spinnoy, maar het was Willebroek die als een raket uit de startblokken schoot: 6-0 na 2 minuten.
De Wezen-Vrienden schoten wakker en begonnen aan een inhaalrace, hetgeen ook nog lukte. Via bommen van Sam Verstraeten en Jimmy Hendrickx namen de Wezen de leiding met 25-27 na het 1ste quarter.
Willebroek was van slag en de Wezen gingen door op hun elan.  Jeroen en Sam T  en Bart Spinnoy kregen de borden onder controle door de Willebroekse torens uit de bucket te houden en de rebound te domineren.
Thomas De Vliegher plaatse de drives en liet de bal goed rondgaan wat zowaar in een 45 -54 resulteerde.
Na de donderspeech van de thuiscoach kwam de thuisploeg agressief tussen de lijnen, plaatsten een tussentijdse 9-0  en kwamen op gelijke hoogte 54-54, Wezen vrienden was toen al 5 minuten zonder score.
Wie toen dacht dat de “Walk-over” van Willebroek was begonnen, 66-57 na 6 minuten in het 3de quarter had het verkeerd voor.
De mouwen werden opgestroopt en onder leiding van Fabrice Troubleyn , Sam Verstraeten, Jimmy Hendrickx, Bart Spinnoy en Jeroen Tuypens toonden de bordjes 70-67 op het einde van het  3de quarter.
Bij het begin van het 4de quarter  werd duidelijk dat de wedstrijd van zaterdagavond zijn tol begon te eisen, de lijnen konden niet meer belopen worden en de Kangoeroes liepen stilaan maar zeker verder weg.
Bij de thuisploeg vielen de shots nu wel binnen en toen ook nog de sterke bank van Willebroek begon te scoren werd het snel 92-73.
Wezen vrienden probeerde nog maar het bobijntje was af. Coach Patrick Malfait liet cadet Yannick Van Der Meulen ook nog eens proeven van het basket bij de grote jongens en hij deed het behoorlijk. Eindstand: 103-78.
Bij de Wezen is het stilaan vijf voor twaalf. Er zullen in de komende weken punten moeten gesprokkeld worden om weg te blijven uit de gevarenzone.
Wezen-Vrienden: Sam Verstraeten (30 punten), Jimmy Hendrickx (25 punten), Jeroen Tuypens (5 punten), Bart Spinnoy (5 punten), Thomas De Vliegher (4 punten), Sam Tuypens (3 punten), Yannick Van Der Meulen (2 punten).

Volgende zaterdag spelen de Wezen-Vrienden om 18u30 de kwartfinale van de Beker van Oost-Vlaanderen op BBC Houtem.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background