31 okt 2016

Vierde overwinning op rij voor Wezen-Vrienden

Met de komst van Bent Schoenen Waregem wou men bij de Wezen-Vrienden de lijn doortrekken en een vierde overwinning op rij binnenhalen.

 

Met de komst van Bent Schoenen Waregem wou men bij de Wezen-Vrienden de lijn doortrekken en een vierde overwinning op rij binnenhalen.
De wezen gingen van start met Philip Beeckmans, Anaël Ahanda, Maarten Van Der Sypt, Christophe Maes en Arnaud Dimbala. Waregem begon aan de match met Debo, Denoulet, De Smet, Bruyneel en Van Becelaere.
Met een driepunter van Christophe Maes en korven van “Papy” Dimbala en Maarten Van Der Sypt gingen de Wezen sterk van start: 7-0. Christophe Maes kon zelfs voor een kloof van 9 punten zorgen: 11-2. De West-Vlamingen probeerden te reageren via Van Becelaere en Denoulet. De Wezen-Vrienden waren echter van in het begin sterk op dreef en via Li2vin Gaza, Christophe Maes en Maarten Van Der Sypt werd het verschil opgedreven tot 10 punten. Denoulet kon uiteindelijk de achterstand van Waregem nog beperken tot 8 punten: 19-11.
Met afstandshots van Tim Van Driessche en Christophe Maes, en punten van Philip Beeckmans, Bob Dikanda en Liévin Gaza werd de bonus in het tweede quarter opgedreven tot 31-15. Leneeuw, Denoulet en Sermon brachten de bezoekers net voor de rust nog terug tot op 8 punten: 31-23.
In het derde quarter trok de Oudenbergploeg terug in het offensief. Met o.m. een spectaculaire dunk van Anaël Ahanda, een driepunter van Christian Muhitu, en punten van Maarten Van Der Sypt, Christophe Maes en Liévin Gaza liepen de Wezen terug 15 punten uit: 50-35. En het was terug Denoulet die net voor het einde van het derde quarter nog even kon milderen.
In het vierde quarter werd er niet veel meer gescoord. Wel knalden Philip Beeckmans (Wezen-Vrienden), Bruyneel en Debo (Waregem) elk nog een driepunter binnen. Eindstand: 59-49.
Door deze vierde overwinning op rij rukken de Wezen-Vrienden op naar een vijfde stek in de klassering en mag coach Patrick Malfait, zolang de overwinningen elkaar opvolgen,  verder zijn belofte nakomen: iedere week de was doen en op donderdag na de training trakteren op hapjes.
Volgende zaterdag spelen de Wezen-Vrienden om 19 uur op Panters Baasrode voor de Beker van Oost-Vlaanderen. En op zaterdag 12 november volgt de thuismatch tegen Basketteam Kortrijk.
Wezen-Vrienden: Maes (14 punten), Ahanda (12 punten), Van Der Sypt (9 punten), Gaza (6 punten), Beeckmans (5 punten), Dimbala (4 punten), Van Driessche (4 punten), Muhitu (3 punten), Dikanda (2 punten).
Bent Schoenen Waregem B: Denoulet (12 punten), Van Becelaere (10 punten), Bruyneel (7 punten), Leneeuw (6 punten), Debo (5 punten), Sermon (4 punten), De Smet (2 punten), Marlou (2 punten), Van Steenkiste (1 punt).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – BBC Houtem C 65-57
Cadetten WV – Telenet Oostende 36-107
Miniemen WV – Telenet Oostende 27-119
BBC Erembodegem – Benjamins WV 67-23 (BOV)
Wedstrijden zaterdag 5 en zondag 6 november:
Zaterdag om 19 uur: Panters Baasrode B – Wezen-Vrienden A (BOV)
Zondag om 10u45: BBC Hansbeke – Pupillen WV (BOV)

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background