25 aug 2008

Verslag Wezen-Vrienden – Zwijndrecht

Beker van Vlaanderen: Wezen-Vrienden – Zwijndrecht: 76-51

In hun tweede wedstrijd voor de Beker van Vlaanderen mochten de Wezen-Vrienden de Antwerpse eerste provincialer Insurex Zwijndrecht verwelkomen.
De Geraardsbergenaars begonnen aan de match met Stefaan De Kesel, Kristof Callebaut, Andria Soldo, Koen Romeyns en Steven Vandingelen. De Antwerpenaars gingen van start met Van Heurck, Minsart, Van Den Eynden, Van Der Loo en Deverney.
De thuisploeg nam een blitz-start met Kristof Callebaut en Andria Soldo die na amper vijf minuten spelen reeds voor 15 punten voorsprong zorgden: 17-2. Met een driepunter van Koen Romeyns en korven van Ken Galle, Kurt Van Herreweghe en Steven Vandingelen werd het zelfs 24-5. In de slotminuten van het eerste quarter konden de bezoekers toch nog terugkomen tot 24-11.
Via Steven Vandingelen, Koen Romeyns, Andria Soldo en Ken Galle kon de thuisploeg zijn bonus nog verder opdrijven. Kurt Van Herreweghe zorgde met een afstandshot voor een 20 punten-kloof: 39-19. Bij de bezoekers konden Van Der Loo en Van Den Eynden toch nog de schade beperken. Het was echter Koen Romeyns die er met nog een driepunter voor zorgde dat de Wezen met 18 punten voorsprong konden gaan rusten: 46-28.
Ook in het derde quarter bleef de Oudenberploeg verder demonstreren. Ken Galle moest wel met vijf fouten naar de kant, maar Kurt Van Herreweghe kon afsluiten met nog een afstandshot: 60-38.
In de beginfase van het vierde quarter verloren beide ploegen nog een speler met vijf fouten. Bij de Wezen-Vrienden moest Andria Soldo naar de kant, en bij Zwijndrecht mocht Van Heurck vroegtijdig gaan douchen. Met o.m. driepunters van Koen Romeyns en Kristof Callebaut zorgden de Wezen voor een ruime zege: 76-51.

Wezen-Vrienden: Steven Vandingelen (17 punten); Andria Soldo (16 punten); Koen Romeyns (14 punten); Kurt Van Herreweghe (11 punten); Kristof Callebaut (9 punten); Ken Galle (6 punten); Matti De Nollin (2 punten); Stefaan De Kesel (1 punt).

Zwijndrecht: Muys (12 punten); Deverney (11 punten); Van Der Loo (8 punten); Van Den Eynden (6 punten); Vereecke (5 punten); Minsart en Van Heurck (4 punten).

In de bekercompetitie moeten de Wezen-Vrienden nu nog twee uitwedstrijden spelen. Zaterdagavond 30 augustus wordt de verre verplaatsing naar het Limburgse Domani Heusden gemaakt, en op zondag 7 september gaan de wezen op bezoek bij BC Machelen-Diegem.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background