5 aug 2007

Verslag Wezen-Vrienden – Leuven

Beker van Vlaanderen: Wezen-Vrienden A – Leuven: 80-59

Bij het pas naar Landelijke gepromoveerde Wezen-Vrienden ontbraken Mario De Wandel (geschorst), Joris Uytterhaegen (gekwetst) en Pieter Mollaert (verlof). Bovendien kwetste nieuwkomer Eric Hoefman zich tijdens de opwarming.

Derdeprovincialer Leuven kreeg bij de start van de wedstrijd een bonus van 15 punten. De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Steven Vandingelen, Stefan De Kesel, Ruben ‘t Kindt, Bram Denie en Wouter Christiaens. Bij de bezoekers gingen Lammens, Huybens, Neegers, Verscheure en Corbeels van start.
Na een korf van Wouter Christiaens kon Leuven in de beginfase van de wedstrijd via Corbeels en Lammens uitlopen tot 2-18.


Steven Vandingelen

Met o.m. zes punten op rij van Steven Vandingelen konden de Wezen op het einde van het eerste quart de schade beperken tot negen punten achterstand: 13-22.
In het tweede quart kwamen de Wezen-Vrienden geen stap dichter. De jonge ploeg uit Leuven slaagde erin om bij de rust hun negen punten voorsprong te behouden: 28-37.
Na de rust werd bij de thuisploeg een tandje bijgestoken. Met snellere combinaties, en Steven Vandingelen als afwerker kwamen de Wezen in geen tijd terug tot 34-37. Met korven van Ruben ‘t Kindt, Bram Denie en Steven Vandingelen kwam de Oudenbergploeg na drie minuten langszij: 39-39. De Geraardsbergenaars kwamen even later voor het eerst op voorsprong, maar Leuven bleef met o.m. een driepunter van Corbeels aanklampen: 49-46.
In het vierde quart werden de Leuvenaars van het kastje naar de muur gespeeld. Met driepunters van Sem Vanbelleghem en Wouter Christiaens, en korven van Ken Galle lieten de Wezen in de eerste vijf minuten een tussentijdse 20-0 optekenen, wat de stand op 69-46 bracht. Wouter Christiaens gooide nog een driepunter binnen, maar ook bij de bezoekers lukte Corbeels nog twee afstandshots. Uiteindelijk kon Stefan De Kesel de eindstand vastleggen: 80-59.

Wezen-Vrienden: Steven Vandingelen (21 punten); Ken Galle (14 punten); Wouter Christiaens en Ruben ‘t Kindt (elk 11 punten); Sem Vanbelleghem (10 punten); Bram Denie (7 punten); Stefan De Kesel (6 punten).
Leuven: Corbeels (16 punten); Lammens (7 punten); Wouters (5 punten); Vermeulen, Neegers, Toorand en Verscheure (elk 4 punten).

Op zaterdag 11 augustus, om 20 uur, spelen de Wezen-Vrienden hun tweede wedstrijd in de Ligabeker. BBC Deinze komt dan op bezoek in de Kriebel. Op zondag maken de Geraardsbergenaars de verplaatsing naar Roeselare.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background