25 dec 2007

Verslag Wezen-Vrienden A

Optima Gent B – Wezen-Vrienden A: 98-62

In de 1/8ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen moesten de Geraardsbergse Wezen-Vrienden de verplaatsing maken naar tweedeprovincialer Optima Gent.
De leiders in de tweede provinciale gingen van start met de gebroeders Vande Lanotte, Dobbelaere, Talla en Bleys. De Wezen begonnen aan de match met Wouter Christiaens, Ruben ‘t Kindt, Joris Uytterhaegen, Bram Denie en Steven Vandingelen.
De Gentenaars die met een bonus van 10 punten aan de partij mochten beginnen, konden onmiddellijk via Talla, Bleys en Dobbelaere de score opdrijven tot 19-2. Een inspiratieloos Wezen-Vrienden kreeg geen tempo in de match, en kon pas halverwege het eerste quart reageren met driepunters van Wouter Christiaens en Ruben ‘t Kindt: 21-10. Optima kon met o.a. een afstandshot van Dobbelaere zijn voorsprong nog vergroten tot 33-16. Ruben ‘t Kindt kon de schade nog beperken tot 33-19.
Na een paar minuten in het tweede quart mochten Koen Romeyns en Stefan De Kesel hun opwachting maken. Meteen werden de Wezen meester in de rebounds en kwam er via Koen Romeyns ook meer tempo in de match. Met o.a. driepunters van Dobbelaere en M. Vande Lanotte kon de thuisploeg nog even stand houden: 44-29. Met een tussentijdse 0-9 kwamen de Geraardsbergenaars via Koen Romeyns (met o.m. een afstandshot), Ruben ‘t Kindt en Bram Denie terug tot 44-38.
In het begin van de tweede helft bracht Bram Denie de stand op 44-39, en de Geraardsberse supporters begonnen in een keerpunt van de match te geloven. Valse hoop echter, want met een driepunter van M. Vande Lanotte en korven van L. Vande Lanotte en Bleys liep het verschil terug op tot 13 punten: 52-39. De Wezen, met Koen Romeyns terug op de bank, reageerden nog met driepunters van Wouter Christiaens en Stefan De Kesel, maar ook bij Optima werd er gescoord met afstandshots. Bleys, M. Vande Lanotte en Detiege zorgden op het einde van het derde quart voor liefst 18 punten voorsprong: 72-54.
In een overbodig vierde quart konden de bezoekers slechts 8 punten scoren. Tweedeprovincialer Optima maakte met nog eens 26 punten de futloze Wezen gewoonweg belachelijk. Eindstand: 98-62.
Ingrid Claessens, de nieuwe coach, slaagt er dus voorlopig ook niet in om het vertrouwen terug in de ploeg te brengen. Hopelijk beseffen de spelers dat er na Nieuwjaar terug dringend moet gewonnen worden, om het behoud in tweede landelijke te kunnen verwezelijken. Op 5 januari komt Falco Gent, de ex-ploeg, van Ingrid Claessens op bezoek in de Geraardsbergse Kriebel.

Optima Gent B: Dobbelaere (25 punten); Bleys (20 punten); M. Vande Lanotte (18 punten); Detiege (11 punten); L. Vande Lanotte (6 punten); Talla (5 punten); Malfait (4 punten).

Wezen-Vrienden A: Ruben ‘t Kindt (17 punten); Steven Vandingelen (15 punten); Bram Denie (8 punten); Wouter Christiaens (6 punten); Stefan De Kesel (5 punten); Koen Romeyns (4 punten); Joris Uytterhaegen (3 punten); Ken Galle en Sem Vanbelleghem (elk 2 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background