11 aug 2008

Verslag Wezen-Vrienden A – Landen

Beker van Vlaanderen: Wezen-Vrienden A – Landen Basket 70-85

In hun eerste wedstrijd voor de Beker van Vlaanderen moest Wezen-Vrienden het opnemen tegen Landen Basket, een ploeg uit eerste landelijke. De Wezen konden voor deze wedstrijd geen beroep doen op spelverdeler Koen Romeyns, en ook de gekwetste Jeroen Tuypens bleef aan de kant.
De thuisploeg begon met Stefaan De Kesel, Kristof Callebaut, Kurt Van Herreweghe, Steven Vandingelen en Jeffrey Antheunis. Bij de bezoekers gingen Meeuwissen, Willems, Styns, J. Mangelinckx en Weetjens van start.
De Geraardsbergenaars mochten aan de partij beginnen met een bonus van 10 punten. Met nog geen drie minuten speeltijd op de klok konden Meeuwissen en J. Mangelinckx de achterstand reeds overbruggen: 13-13. Met korven van Steven Vandingelen en Kristof Callebaut konden de Wezen nog even op gelijke hoogte blijven: 17-17. Via Willems en Styns konden de bezoekers voorsprong nemen: 17-24. De Geraardsbergenaars reageerden nog via Steven Vandingelen en een driepunter van Kristof Callebaut: 22-24. In het slot van het eerste quarter konden Styns, Willems en J. Mangelinckx toch nog voor het verschil zorgen: 22-30.
In het eerste deel van het tweede quarter kon Landen de voorsprong opdrijven tot 26-43. De Oudenbergploeg scoorde nog met o.a. driepunters van Kurt Van Herreweghe en Stefaan De Kesel, maar dat was slechts een pleister op de wonde. Ruststand: 37-50.
In het derde quarter konden de thuisspelers de schade beperken met nog een afstandshot van Kurt Van Herreweghe en korven van Kristof Callebaut en Ken Galle. Bij de bezoekers noteerden we driepunters van Weetjens en Depre: 51-65.
In de aanvangsfase van het vierde quarter moest thuisspeler Jeffrey Antheunis naar de kant met 5 fouten. Kristof Callebaut scoorde nog twee driepunters, maar de bezoekers hielden de match onder controle. In de slotminuut moest ook Kurt Van Herreweghe met 5 fouten naar de kant. Eindstand: 70-85.

Wezen-Vrienden A: Kristof Callebaut (17 punten); Steven Vandingelen (16 punten); Kurt Van Herreweghe (11 punten); Ken Galle (9 punten); Stefaan De Kesel (3 punten); Jeffrey Antheunis en Andrija Soldo (elk 2 punten).

Landen Basket: Meeuwissen (17 punten); Styns (16 punten); J. Mangelinckx (15 punten); Weetjens (13 punten); Depre en Willems (elk 10 punten); Poffe en T. Mangelinckx (elk 2 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background