22 mei 2006

Verslag Trofee Z-O Vlaanderen

Zondagnamiddag werd de Trofee Zuid-Oost-Vlaanderen gereden in Geraardsbergen. Hiervoor kreeg de Geraardsbergse Wielerschool liefst 128 nieuwelingen aan de start. Deze prestigieuze wedstrijd met in de grote ronde o.m. de beklimming van de Bosberg komt in aanmerking voor de Beker van Belgiƫ.
Oost-Vlaams kampioen Gert-Jan Bert kon op het einde van de grote ronde de rush op zijn naam schrijven.

Halfweg de tweede plaatselijke ronde gingen Steve Bekaert en Thijs Loncke voorop rijden. Ze behaalden een maximale voorsprong van 45 seconden. Tijdens de voorlaatste beklimming van de Zonnebloemstraat moest Thijs Loncke echter passen, en kon Steve Bekaert van KSV Deerlijk met een bonus van een halve minuut de laatste ronde aanvatten. In de slotkilometers naderde de groep tot op een achtal seconden.

In de slotklim kon nog net Steve Bekaert stand houden. De grote groep strandde op slechts 2 seconden van de winnaar. Pieter-Jan Pirotte en Barry Markus, beiden van het DGR-team, konden beslag leggen op de resterende podiumplaatsen.
Winnaar Steve Bekaert toonde zich ook de sterkste in het bergklassement.

De regiorenners met o.a. Sven Neckebroeck en het plaatselijke Thompson Cycling Team konden zich niet laten opmerken. Provinciaal kampioen Gert-Jan Bert uit Denderwindeke eindigde als eerste Oost-Vlaming op de achtste plaats.

Uitslag:

1. Steve Bekaert (65km in 1u41)
2. Pieter-Jan Pirotte op 2 sec.
3. Barry Markus
4. Antoine Demoite
5. Logan Brun
6. Dany Lacroix
7. Julien Rousseau
8. Gert-Jan Bert
9. Greg Faes
10. Matthias Coppens

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background