2 sep 2007

Verslag Stadsprijs Geraardsbergen

De organisatoren van het Sportverbond waren best tevreden met de opkomst voor de negentigste editie van de Geraardsbergse Stadsprijs. Niettegenstaande de zware concurrentie op de wielerkalender haalden liefst 143 renners, waarvan een zestigtal profs hun rugnummer af. Een andere opsteker was eveneens de grote publieke belangstelling.


Tony Bracke

Net voor de start werd Tony Bracke, kersverse Belgische Kampioen bij de elite-zonder-contract, door het Stadsbestuur en de organisatoren gehuldigd.
De wedstrijd viel al heel snel in een beslissende plooi. In de derde van de veertien af te leggen ronde vormde zich een kopgroep van 18 renners met Preben Van Hecke, Sven Nevens, Jens Renders, Mathieu Criquielion, Andy Capelle, Gregory Habaux, Jurgen Van Loocke, de Litouwers Alvaras Baranauskas en Mindaugas Stiska, de Australiër Bernie Sulzberger, de Chinees Li Fuyu, Koen Beeckman, Jehudi Schoonacker, Bart Laeremans, Dirk Bellemakers, Jonas Van Genechten, Frederiek Nolf, en Thomas De Gendt. De vluchters behaalden al vlug een voorsprong van 1’30” op het peloton. In de vijfde ronde kwam er reactie van Peter Wuyts, Glenn D’Hollander, Kevin Van Den Eeckhout, Kenny Van Der Schueren, Thierry De Groote, en Ward Bogaert, maar het zestal slaagde er niet in om het gat toe te rijden. In de achtergrond zorgden de beklimmingen van Brugstraat, Markt en Vesten en de Watermolenstraat ervoor dat het peloton volledig verbrokkelde, en heel wat renners het voor bekeken hielden.
Vooraan moest Jurgen Van Loocke afhaken, en naargelang de wedstrijd vorderde werd het duidelijk dat de toekomstige winnaar moest gezocht worden bij de vroege vluchters. Vooral het goed vertegenwoordigde Jartazi-team probeerde de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Na een eerste poging van vijf renners, met twee Jartazi’s, ging de Litouwer Mindaugas Stiska bij het ingaan van de laatste ronde aan de haal. In de afdaling van de Guilleminlaan konden zijn ploegmaat Sven Nevens, Andy Capelle, Bernie Sulzberger, Thomas De Gendt en Frederiek Nolf nog aansluiten. In de spurt bergop was de 20-jarige belofte Thomas De Gendt verrassend de snelste. Na een zware wedstrijd slaagden slechts 37 renners erin om de eindstreep te overschrijden.

De Stadsprijs beleefde in ieder geval een topjaar, met veel renners aan de start, jeugdig talent op het podium, veel volk langs de weg, en met tevreden organisatoren en stadsbestuur.

Uitslag:


Thomas De Gendt

1. Thomas De Gendt (169 km in 3u55’15”);
2. Bernie Sulzberger (Australië);
3. Frederiek Nolf;
4. Sven Nevens;
5. Stiska Mindaugas (Litouwen);
6. Andy Capelle;
7. Jens Renders op 36”;
8. Dirk Bellemakers;
9. Gregory Habeaux op 38”;
10. Jonas van Genechten op 47”;
11. Mathieu Criquielion;
12. Li Fuyu (China);
13. Preben Van Hecke;
14. Jehudi Schoonacker;
15. Alvaras Baranauskas (Litouwen);
16. Koen Beeckman;
17. Bart Laeremans;
18. Geert Steurs;
19. Nico Sijmens;
20. Peter Wuyts;
21. Niek Van Gestel;
22. Michaël Van Staeyen op 7’11”;
23. Kevin Van Den Eeckhout;
24. Kristof De Zutter;
25. Kane Oakley (Australië);
26. Gilles Devillers;
27. Thierry De Groote;
28. Frederik Penne;
29. Bert Scheirlinckx;
30. Kenny Van Der Schueren;
31. Mario Ickx;
32. Klaas De Gruyter;
33. Stijn Nauwynck;
34. Anton Afonin (Rusland);
35. Ward Bogaert;
36. Igor Abakoumov;
37. Björn Leukemans.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background