26 jun 2006

Verslag Interclub Heusen-Zolder

De interclub Heusden-Zolder werd door examens, nasleep van examens en blessureleed slechts met 4 renners van Thompson Cycling Team aangevat. Guy Ten Hartog (blessures na zijn val vorige weekend) en Tim De Pelsmaker (knieontsteking) werden in de selectie niet vervangen.

De kermismolen van Heusden-Zolder draaide snel op volle toeren. Na 20km wedstrijd een rondje over het autocircuit van 4km waar geen ploegauto’s werden toegelaten. Enkel één neutrale wagen die de brokken mocht lijmen. De steentjes op het circuit zorgden voor lekke banden en ook Garrit Broeders reed lek. Garrit draaide met grote achterstand van het circuit af en wisselde er ook nog van fiets omdat het toegereikte wiel niet schakelde zoals moest. Na een achtervolging van maar liefst 30 km kwam Garrit toch opnieuw aansloten in het peloton om bij het ingaan van de voorlaatste plaatselijke ronde opnieuw lek te rijden. Game over voor Garrit. Intussen had Niels Vandyck samen met een kompaan de kloof gedicht op drie eerder ontsnapte renners. Twee renners reden in de finale nog weg en Niels eindigde mooi 5de. Kenneth Mariën (18) en Yannick Sijnesael (44) bezorgen ons een 4de plaats in het clubklassement.

In Londerzeel eindigde Dean Cooreman als 9de. Mauro De Smedt, die hervatte na schoolexamens, kwam in de 2de ronde ten val en diende de strijd te staken.

Ook Dieter Van de Vyver kende pech; hij reed lek in Melle.

Daags voordien had Michiel Wattez zijn rentree gemaakt na een maand uit competitie te zijn geweest door rugklachten (nasleep van zijn val tijdens het PK). Michiel maakte samen met Dean de wedstrijd rond met het peloton in Kerksken.

Komende zondag in Laplaigne (Beker van België) komen Niels Vandyck, Tim De Pelsmaker, Dean Cooreman, Dieter Van de Vyver, Michiel Wattez en Kenneth Mariën aan de start.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background