26 mei 2006

Verslag Europaprijs 2006

Hemelvaartsdag was in Geraardsbergen terug de traditionele afspraak voor de Flanders Europe Classic, een klassieker voor internationale juniores met liefst 171 renners aan de start waaronder deelnemers uit Oezbekistan, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en de Verenigde Staten.

Na 13 kilometer trok een zestal in de aanval met Sep Vanmarcke, de Nederlanders Martin Van Plateringen, Jaron Van Diermen, Coen Vermeltfoort, Sjoerd Vander Noord en de Luxemburger Raoul Reding. Tijdens de beklimming van de Moulin du Cat Sauvage, de eerste helling van de dag, moest Raoul Reding reeds afhaken. Inmiddels kon de rest van de kopgroep een bonus van 47 seconden bij elkaar fietsen. Het eerste uur van de wedstrijd werd zelfs 42,5 km afgelegd. Voor Sep Vanmarcke ging het blijkbaar nog niet snel genoeg, want op de Parikeberg nam hij 50 meter op de rest van de leiders.

In de aanloop naar de Muur kregen de vier Nederlanders terug aansluiting, maar op de gevreesde Geraardsbergse beklimming trok Sep Vanmarcke terug in de aanval. Hij kwam op de top voorbij met een voorsprong van 15 seconden op de eerste achtervolgers. Vijf kilometer verder, op de top van de Bosberg, kreeg Sep Vanmarcke het gezelschap van zijn ploegmaat Julien Vermote.

In de afdaling naar Zandbergen nam het duo van KSV Deerlijk een voorsprong van 30 seconden op negen tegenaanvallers: Laurent Vanden Bak, Dries Govaerts, Jens De Langhe, Fabrice Naert, Mathias Vanmarcke, de Oezbeek Temur Mukhamedov, en de Nederlanders Martin Van Plateringen, Tim Dees en Remco Broers. Na de klim van de Onkerzelestraat kregen ook Tom Oerlemans, Reno De Keulenaere, Brecht Dhaene, de Fransman Francois Caille en de Luxemburger Yann Lanco aansluiting bij de achtervolgers. Op het einde van de grote ronde, na 74 kilometer wedstrijd, hadden Sep Vanmarcke en Julien Vermote nog steeds een voorsprong van 30 seconden op de 14 achtervolgers, en ongeveer een minuut op het peloton.

Bij het ingaan van de eerste plaatselijke ronde maakten ook Jef Eerdekens, Gert Dockx, Timothy De Jonghe en de Nederlander Marco Minnaard de sprong van de groep naar de achtervolgers. Ook Geraardsbergenaar Kevin Van Den Noortgate, en zijn ploegmaat Christophe Verhaegen kregen nog aansluiting.

Bij het ingaan van de tweede plaatselijke ronde noteerden we voor het duo van KSV Deerlijk een bonus van 45 seconden op de 20 achtervolgers. Het peloton volgde op 1’20.

In de derde plaatselijke omloop kwam achter de twee koplopers alles terug samen. De Fransman Thibault Delrot en de Nederlanders Berden De Vries en Jaco Wagenaar trokken nog in de tegenaanval, en naderden tot op 50 seconden van het leidersduo. Het drietal kreeg echter geen vrijgeleide van het peloton.

Tijdens de laatste doortocht op de Zonnebloemstraat ging Gert Dockx alleen in de tegenaanval, en naderde tot op 15 seconden van de leiders. Halfweg de slotronde, op de klim van de Brusselstraat, schudde Julien Vermote zijn ploegmakker af. Nadat KSV Deerlijk met Steve Bekaert reeds de Trofee Zuid-Oost-Vlaanderen binnenhaalde, kenden de West-Vlamingen terug succes in de Oudenbergstad.

Het podium:
1. Julien Vermote
2. Gert Dockx op 21 sec.
3. Sep Vanmarcke op 43 sec.
4. Michaƫl Van Staeyen op 58 sec.
5. Laurent Vanden Bak op 1’03
6. Jelmer Stegink (Ned) op 1’06
7. Jef Eerdekens op 1’07
8. Sibrecht Pieters
9. Reno De Keulenaere
10. Dominique Bragano
11. Francois Caille (Fr)
12. Andrew Ydens
13. Willem Wauters
14. Kevin Lava
15. Jef Beyens
16. Maxe Vandekerkhove (Fr)
17. Kevin Verwaest
18. Kenneth Bultynck
19. Rodric Callewaert
20. Johnny Van Diermen (Ned)

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background