17 mrt 2006

Verslag Basics Melsele – Wezenvrienden

Basics Melsele – Wezenvrienden: 58 – 62

Donderdagavond 16 maart maakten de Wezenvrienden voor een tweede keer de verplaatsing naar het verre Melsele, om er een inhaalwedstrijd af te werken. Deze wedstrijd ging oorspronkelijk niet door omdat de scheidsrechters protesteerden tegen een beslissing van de rechterlijke raad i.v.m. de schorsing van speler Mario De Wandel.
Enkele uren voor de wedstrijd kreeg het Geraardsbergse bestuur een telefoontje met de melding dat Mario De Wandel toch mocht meespelen in deze partij tegen Melsele. Aangezien de Wezenvrienden echter geen bevestiging op papier kregen werd toch maar besloten om Mario aan de kant te houden. Bovendien moest ook Ruben ‘t Kindt met een blessure aan de kant blijven.
De bezoekers toonden zich in het eerste quart meteen een maatje te sterk voor het jonge Melsele. Met o.m. 8 punten van Steven Vandingelen werd het eerste quart afgesloten bij een 6 – 17 stand.
In het tweede quart vocht de jonge garde van de thuisploeg echter terug. De rust werd bereikt bij 27 – 31.
Het derde quart begon met een driepunter van Sem Vanbelleghem, en met ook nog een afstandshot van Joris Uytterhaegen konden de Wezenvrienden terug 8 punten voorsprong nemen : 33 – 41. De Waaslanders konden in de laatste minuten echter de schade beperken tot 2 punten : 41 – 43.
Na vier minuten spelen in het laatste quart konden de Wezen hun voorsprong terug opdrijven : 45 – 52. Met o.m. een driepunter van Gielis kwam Melsele nog een keertje terug : 52 – 54. De Wezenvrienden konden via Steven Vandingelen en Bram Denie terug een kloofje slaan : 54 – 61. Melsele bleef echter knokken, en met een driepunter zorgde Van Der Meulen in de slotminuut voor 58 – 61. Joris Uytterhaegen kon vanop de vrijworplijn de einduitslag vastleggen : 58 – 62.
Een nipte, maar met het oog op de play-off’s een zeer belangrijke zege voor de Wezenvrienden. Minder goed nieuws is echter dat Joris Uytterhaegen en Koen Romeyns zich blesseerden.

Basics Melsele: Walraet M. (15 punten); Van Hoorick (9 punten); Walraet A. (7 punten); Roggeman, Gielis en Van Der Meulen (5 punten); Cap (4 punten); Verlodt T. en Verhelst (elk 3 punten); Verlodt D. (2 punten).
Wezenvrienden: Steven Vandingelen ( 23 punten ); Bram Denie (15 punten ); Koen Romeyns (12 punten); Jan Hijsselinckx (5 punten); Joris Uytterhaegen (4 punten); Sem Vanbelleghem (3 punten).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background