24 feb 2013

Verrassende nederlaag voor Wezen-Vrienden

Na de indrukwekkende reeks overwinningen van de laatste weken was de komst van het voorlaatste geklasseerde Makeba Mariaburg voor de Wezen-Vrienden een haalbare kaart.

De thuisploeg ging van start met Jonathan Huwé, Bart De Keyser, Kristof Callebaut, Stefan De Kesel en Tim Bernaerdt. Makeba begon aan de wedstrijd met Dennis Xhaeth, Vincent Schuerewegen, Tom Leyssens, Timothy Van Loon en Nick Peeters.

Via Tim Bernaerdt en Jonathan Huwé nam de Oudenbergploeg onmiddellijk een 7-0 voorsprong. De bezoekers reageerden met korven van Nick Peeters en Tom Leyssens, maar met punten van Kristof Callebaut en Brecht Cackaert kon de thuisploeg een bonus van 8 punten opbouwen: 15-7. Met punten van Jonathan Huwé en Pieter-Jan Van Robays hadden de Wezen één minuut voor het afsluiten van het eerste quarter nog een 20-13 voorsprong. Toch slaagde Makeba er nog in om via Tom Leyssens en Jeffrey De Goes terug aan te sluiten: 20-19.

In het tweede quarter ging het totaal fout bij de Wezen-Vrienden. Met punten van Jeffrey De Goes, Jezaiha Verswijver en Joris Van Herzeele namen de bezoekers de leiding over: 25-28. Een ondermaats spelend Wezen-Vrienden werd met een tussentijdse 0-15 volledig afgestraft. Met o.m. drie bommen van Dennis Xhaeth liepen de bezoekers uit tot 27-44. De achterstand van 17 punten bleef ook bij de rust op het scorebord staan: 33-50.

De Wezen kwamen uit de kleedkamer met de intentie om zich te herpakken. Met punten van Brecht Cackaert en Bart De Keyser, en een afstandshot van Kristof Callebaut naderde men terug tot op 9 punten: 41-50. Niettegenstaande driepunters van Kristof Callebaut en Brecht Cackaert was het Makeba die via Nick Peeters, Dennis Xhaeth, Jeffrey De Goes, Jezaiha Verswijver en Wim Eggermont terug een voorsprong van 18 punten opbouwde: 47-65. Met nog tien minuten keken de Wezen nog steeds op naar een achterstand van 18 punten: 51-69.

Toch kreeg de lokale aanhang in het vierde quarter nog wat hoop. Met korven van Bart De Keyser, Brecht Cackaert en Tim Bernaerdt, en een driepunter van Stefan De Kesel naderden de Wezen-Vrienden tot op 10 punten: 62-72. Via Jeffrey De Goes en Vincent Schuerewegen konden de bezoekers toch terug een kloof slaan: 62-77. Bart De Keyser (Wezen-Vrienden) en Dennis Xhaeth (Makeba) moesten met vijf fouten naar de kant. Met o.m. afstandshots van Brecht Cackaert, Kristof Callebaut en Jonathan Huwé kwamen de Wezen nog terug tot op 6 punten: 78-84. In de slotfase van de wedstrijd moesten echter ook nog Frank Vanderkimpen en Tim Bernaerdt met foutenlast naar de bank. Makeba kon stand houden en pakte verrassend de punten: 82-88.

Wezen-Vrienden: Brecht Cackaert (25 punten), Jonathan Huwé (23 punten), Kristof Callebaut (13 punten), Bart De Keyser (9 punten), Tim Bernaerdt (4 punten), Pieter-Jan Van Robays en Stefan De Kesel (elk 3 punten), Thomas Reyntens (2 punten).

Makeba Mariaburg: Nick Peeters (21 punten), Dennis Xhaeth (16 punten), Tom Leyssens (13 punten), Jeffrey De Goes (11 punten), Vincent Schuerewegen (10 punten), Jezaiha Verswijver (9 punten), Timothy Van Loon, Wim Eggermont en Joris Van Herzeele (elk 2 punten).

Andere uitslagen:

Wezen-Vrienden B – BBC Latem-De Pinte C : 73-60

BJM Maldegem B – Wezen-Vrienden C : 83-61

Bavi Gent C – Wezen-Vrienden D : 96-73

Landelijke Kadetten WV – KB Oostende-Bredene : 63-78

Landelijke Miniemen WV – Telenet Oostende: 62-94

Basics Melsele – Pupillen WV A : 90-49

BBC Bazel – Pupillen WV B : 56-37

Benjamins WV – Blue Rocks Ronse-Kluisbergen : 53-71

Microben WV – Blue Rocks Ronse-Kluisbergen : 12-4

Weekendwedstrijden:

Vrijdag 1 maart:

19u30: Tigers Evergem B – Wezen-Vrienden D

Zaterdag 2 maart:

09u50: Volkswagen Thoen Aalst – Microben WV

12u30: BBC Oostkamp – Landelijke Juniores WV

13u00: Bree Basket – Landelijke Kadetten WV

16u00: Pupillen WV A – MAC Destelbergen-Gentbrugge

18u00: Wezen-Vrienden C – BBC Lokeren B

20u00: Wezen-Vrienden D – Helios Zottegem C

20u30: Clem Scherpenheuvel – Wezen-Vrienden A

Zondag 3 maart:

09u30: BBC Lokeren B – Pupillen WV B

13u00: BBC Houtem – Benjamins WV

17u00: Scheldejeugd Temse – Wezen-Vrienden B

Eerste Toog:

Ter gelegenheid van de Eerste Toog (maandag 4 maart) nodigt KBBC Wezen-Vrienden zijn supporters, sympathisanten en spelers uit om een bezoekje te brengen aan het druppelkot op het Stationsplein.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background