10 dec 2016

Verkiezing sportlaureaten

Vrijdag werden de zomerkampioenen en de sportlaureaten van het afgelopen jaar gehuldigd.

Vrijdag werden in het Arjaantheater van Geraardsbergen de zomerkampioenen en de sportlaureaten van het afgelopen jaar gehuldigd.

Het programma begon met de huldiging van de zomerkampioenen. Kaat De Mulder (atletiek), Nico Van Damme (atletiek) en Louise Vanderstappen (schaken) behaalden een Provinciale titel. Tina Borloo (jiu-jitsu) behaalde de titel van Vlaams kampioen. En Pascal Rijdant, Julienne Maesschalk en Stijn De Vulder (allen atletiek) werden in de bloemetjes geplaatst voor het behalen van een Belgische kampioenentitel.

Bij de ploegsporten werden de benjamins meisjes van Atletiekclub Geraardsbergen en de dames 7 van tennisclub Velina gehuldigd als Provinciaal kampioen. De pupillen van kaatsclub Op en Over Grimminge en Velina Beachtennis behaalden de titel van Vlaams kampioen.

Nadien ging men over naar de verkiezing van de sportlaureaten. Deze werden onderverdeeld in zes categorieën:

De prijs voor Sportverdienste ging naar Edgard De Schuiteneer. Hij was gedurende zijn sportcarrière o.m. actief in atletiek, voetbal en minivoetbal.

Move for Parkinson werd laureaat in de categorie “Club Organisator”.

Bij de jeugd individueel ging de trofee naar bokser Benjamin De Keyser. Deze 16-jarige bokser behaalde in Luik de titel van Belgisch kampioen.

De benjamins meisjes van Atletiekclub Geraardsbergen werden Belgisch kampioen veldlopen en behaalden ook nog provinciale titels op de 4x60m en de 3x600m. Zij werden hiervoor gelauwerd met de prijs voor de categorie “Jeugd per ploeg”.

Bij de ploegen +18 ging de trofee naar de Velina dames die een provinciale titel behaalden.

Bij de individuele senioren kreeg Stijn De Vulder de trofee. Hij is Belgisch kampioen op de marathon.

Tenslotte werd Ilse Heylen, en haar coach Olivier Berghman, nog gehuldigd voor haar 20 jaar topsport in het judo. Hoogtepunt in haar carrière was ongetwijfeld haar bronzen medaille op de Olympische Spelen in 2004.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background