10 mei 2010

Uitslagen KERN Week 36

Wekelijks vind je hier de uitslagen van de minivoetbalkern Geraardsbergen terug.

Garage Armand    –    The Daltons    :    8    –    9
BTG Team    –    Real Knalmachien    :    3    –    3
De Vengboy’s    –    The Flinstones    :    7    –    4
Olympia    –    Real Scoormachien    :    15    –    11
Frituur de Brug    –    Re-United    :    10    –    4
Babweno    –    The Originals    :    20    –    4
t Fonteintje    –    De Ressort    :    0    –    10
KSV Retro    –    Bic Repairmen    :    0    –    10
The Bulls    –    Jupy Team    :    13    –    7
The Pink Panthers    –    Desperado’s    :    14    –    2
De Dynamo’s    –    The Galactico’s    :    3    –    2
De Simpsons    –    Arubaboy’s    :    9    –    4
De Jacky’s    –    Cosmos    :    6    –    2
Grivadi ’04    –    Het Verschil    :    9    –    7

Reeks 1

Na nieuwjaar was het reeds duidelijk dat drie ploegen voor de titel zouden strijden. Het is uiteindelijk Garage Armand geworden die de titel kon binnen halen. Wie voor de start van het seizoen durfde beweren dat Garage Armand kampioen zou worden deed waarschijnlijk veel wenkbrauwen fronsen, de ploeg moest immers vorig jaar nog tegen de degradatie strijden.
Om hun titel extra in de verf te zetten konden ze de tweede in de rangschikking tijdens de onderlinge confrontatie met maar liefst 3-10 naar huis sturen.
De torenhoge titelkandidaat Real Knalmachien stond bovenaan nog steeds met gelijke punten. Op drie wedstrijden van het einde was de onderlinge confrontatie dus bepalend voor de titel, maar daar gingen ze dus kansloos onderuit. The Daltons sneuvelen op één puntje van de tweede plaats, ze verloren nog verrassend van de voorlaatst geklasseerde Olympia waardoor ze de tweede plaats aan hun neus zagen voorbij gaan. De plaatsen vier en vijf worden bezet door respectievelijk Grivadi en de kampioen van vorig seizoen Real Scoormachien.
Behalve The Jacky’s die maar twee overwinningen konden behalen dit seizoen en waarschijnlijk de enige daler zal zijn waren alle andere ploegen aan elkaar gewaagd. Olympia kon zijn seizoen sterk afsluiten met overwinningen tegen Scoormachien en The Daltons terwijl Cosmos zich naar het einde van het jaar moet slepen door de grote blessurelast.
BTG Team en Het Verschil beleefden een zorgeloos jaar en stonden steeds in het midden van het klassement.

Reeks 2 A

Op de voorlaatste speeldag konden The Bulls de champagne laten knallen. Net na nieuwjaar stonden ze nochtans 1 puntje achter  The Vengboy’s en toen ze in februari ook nog verloren tegen diezelfde Vengboy’s zag het er helemaal niet zo goed uit. Maar na deze periode ging het alleen maar beter met The Bulls en ging het met The Vengboy’s steil bergaf. Laatstgenoemde verloor 2 maal op rij, gaf een keer forfait en kon alle hoop op de titel vergeten zodanig dat ze zelfs maar op de derde plaats eindigen. Ondertussen waren The Pink Panthers op kousenvoeten dichterbij geslopen en deden ze plots terug mee voor de titel. Maar de vijf keer gelijk spel tijdens gans het seizoen hebben hen uiteindelijk de titel gekost. Maar voor een ploeg die het eerste jaar meespeelt en direct vice-kampioen wordt mag het seizoen zeker als geslaagd beschouwd worden. Op de vierde plaats en met ruime voorsprong op de middenmoot vinden we nog een nieuwkomer, frituur De Brug die ook niet ontevreden zal zijn over hun seizoen. The Flinstones vinden we zoals ieder jaar terug in het midden van de rangschikking, deze ploeg wordt nooit weggespeeld tegen de topploegen maar kunnen telkens net niet winnen zoals tegen The Bulls 8-9.
Galactico’s, Re-United en Desperado’s zijn drie ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en die we net onder de middenmoot terugvinden.  De onderlinge confrontaties zijn meestal ongemeen spannend en eindigen dikwijls met slechts 1 goal verschil. Onderaan het klassement staan Jupy Team en The Dynamo’s zij konden dit seizoen slechts 2 maal van de overwinning proeven.

Reeks 2 B

Niettegenstaande ’t Fonteintje slechts één keer verloor dit seizoen moet het toch wachten tot de laatste wedstrijd vooraleer het kampioen kan spelen. Hun laatste wedstrijd is weliswaar tegen het voorlaatst geklasseerde The Ressort, maar iedere wedstrijd moet gespeeld worden en kan nog verassingen met zich mee brengen. Momenteel staat Babweno met gelijke punten maar met een volledig afgewerkt programma, met een beter doelpuntensaldo en meer gemaakte doelpunten. Bij verlies van ’t Fonteintje kunnen ze nog kampioen zijn. (Bij het ter perse gaan van dit artikel zal de kampioen reeds gekend zijn).
Bic Repairmen dat na de heenronde nog op een gedeelde tweede plaats stond moest de rol lossen door nederlagen tegen The Simpsons en tegen hun directe concurrenten. The Simpsons eindigen op de vierde plaats op ruime afstand van de top van het klassement.
In de middenmoot vinden we vijf ploegen die zowat aan elkaar gewaagd zijn. The Daltons II gaven halverwege de terugronde algemeen forfait wegens gebrek aan spelers. In de wedstrijd Originals-Daydreamers  was er van spanning geen sprake 11-0. Nochtans zijn het ploegen die op gelijke hoogte staan in het klassement.
Onderaan het klassement hebben de Arubaboy’s hun eerste overwinning beet, en wat voor één. Ze wonnen tegen het voorlaatst geklasseerde De Ressort met maar liefst 43-0. The Ressort was wel maar met 4 spelers aanwezig maar het blijft toch een monsterscore en de hoogste score die we dit seizoen konden optekenen in onze Kern.

Traditioneel wordt in de maanden mei en juni in samenwerking met de sportdienst de Beker van de Stad Geraardsbergen georganiseerd. Alle ploegen uit de kern Geraardsbergen zijn automatisch ingeschreven en kunnen volledig gratis deelnemen. De finale wordt betwist op VRIJDAG 11 JUNI om 21u. Na deze wedstrijd vinden de prijsuitreikingen plaats.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background