12 okt 2007

Uitslagen KBC Ons Huis

In de ploegencompetitie NIDM (Nationale Interclub Driebanden Matchbiljart) speelde ploeg 1 van KBC Ons Huis, uitkomend in derde nationale D, thuis 4-4 gelijk tegen de K. Kortrijkse 3, de leider die tot de wedstrijd tegen KBC Ons Huis nog geen punt had laten liggen. Het werd een heel spannende ontmoeting want beide ploegen maakten in totaal even veel caramboles en er waren ook twee partijen die gelijk eindigden. Nico Mangelinckx was de enige bij KBC Ons Huis die verloor. Mangelinckx kwam drie punten te kort (27-24). Kristof Labie speelde een goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Labie won zijn partij met 34-31 in een goeie 32 beurten. Luc Gillade zag zijn tegenstander eens erie van tien maken, maar slaagde er toch in om 27-27 gelijk te spelen in slechts 29 beurten. Walter Temmerman tenslotte bepaalde in de nabeurt van de laatste partij de einduitslag door met een serie van drie 34-34 gelijk te spelen. Na vier speeldagen staat ploeg 1 op de zesde plaats op twee punten van de leiders.

Ploeg 2 van KBC Ons Huis, uitkomend in vierde nationale F, verloor thuis met 0-8 tegen ploeg 4 van K. Brugse BC. Danny De Taeye (27-16) en Geert De Vos (22-15) konden hun tegenstander niet bedreigen, maar Stefaan Van der Poorten verloor op slechts twee punten (27-25) en André Van Kerckhove kwam slechts één punt te kort (22-21). Een 4-4 gelijkspel was dus evengoed mogelijk. In het klassement blijft ploeg 2 gans onderaan.

Peter De Backer (lid van KBC Ons Huis) won thuis met zijn ploeg BC Quality Zele in de eerste klasse met 6-2 van BC Deurne. De Backer speelde andermaal een schitterende partij en won met 50-29 in slechts 24 beurten (2,083 gemiddeld). De Backer maakte in zijn partij een hoogste serie van 18 en verbeterde daarmee het seizoensrecord van de Nederlander Dick Jaspers (serie van 17). In het klassement van de top-klasse stijgt de ploeg van De Backer door naar de tweedeplaats.

Ben Beylemans en Joris De Bou, beiden lid van KBC Ons Huis maar spelend voor tweedeklasse K. Brugse BC, wonnen in Wemmel met 6-2 van BC Couronne 2. Beylemans won zijn partij met 34-26, maar De Bou speelde de beste wedstrijd van de ontmoeting en won met 42-18 in 34 beurten (1,235 gemiddeld). In het klassement staat de ploeg van Brugge op de tweede plaats, op één punt van de leiders uit Leuven.

In de ploegencompetitie Beker der Gewesten driebanden op klein biljart (Denderstreek en Waasland), won de ploeg van KBC Ons Huis in Aalst met 4-2 van BC Arend 1. Pol De Bou was de enige die zijn partij verloor (22-19), maar Adrien Chavatte (18-8) en Dirk Labie (27-26) wonnen hun partij. In het klassement staat de ploeg van KBC Ons Huis op de derde plaats.

In de ploegencompetitie Beker der Gewesten driebanden op match biljart (Oost-en West-Vlaanderen), verloor de ploeg van KBC Ons Huis thuis met 0-6 van BC Quality Zele. Stefaan Deruyver verloor met 10-8, Geert De Vos met 15-11 en André Van Kerckhove met 23-12. In het klassement staat de ploeg van KBC Ons Huis op de voorlaatste plaats.

Komende week is er geen interclubcompetitie omwille van het wereldbekertornooi driebanden in Mexico-City. Ook Peter De Backer is van de partij en door zijn 9de plaats op de wereldranglijst is hij rechtstreeks geplaatst voor de 1/16de finales.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background