17 feb 2007

Uitslagen Biljarclub Ons Huis

In de ploegencompetitie NIDM (Nationale Interclub Driebanden Matchbiljart) verloor ploeg 1 van Biljartclub Ons Huis in derde afdeling reeks D met 5-3 van ploeg 2 van de K. Kortrijkse BC, de leider in het klassement. In de eerste ronde speelde Nico Mangelinckx 27-27 gelijk en verloor Luc Gillade met 27-20. In de tweede ronde won Kristof Labie met 34-30 en stond Joris De Bou 29-23 voor toen zijn tegenstander uitmaakte met een schitterende serie van 11 driebanden. Joris verloor met 34-31. Ploeg 1 van KBC Ons Huis zorgde dus ei zo na voor een stunt tegen de ploeg van Kortrijk, die op de 15 reeds gespeelde wedstrijden 14 keer won en één keer gelijkspeelde. In het klassement staat de ploeg op een zesde plaats. Komende woensdag speelt de ploeg thuis, in de biljartzaal van café SAF, tegen ploeg 2 van BC Gouden Martinus Gent.
Ploeg 2, die uitkomt in vierde afdeling reeks F, won afgelopen week met 8-0 van ploeg 4 van de K. Kortrijkse BC. De eerste ronde bracht nipte overwinningen teweeg voor de ploeg van KBC Ons Huis want Stefaan Van der Poorten won met 22-21 en Danny De Taeye met 22-20. In de tweede ronde won Michel Sterckval met 27-19 maar de ster van de avond was Lucien Capiau die zijn tegenstander verpulverde met een 27-8 overwinning in slechts 20 beurten, de beste partij die dit seizoen gespeeld is in de vierde afdeling reeks F. In het klassement staat de ploeg op een zevende plaats. Deze week trekt de ploeg naar Roeselare voor een wedstrijd tegen de plaatselijke BC Door Oefening Sterk.

In de ploegencompetitie Beker der Gewesten (Gewestelijke Interclub Driebanden) won ploeg 2 op de kleine biljart met 4-2 van KBC De Ster Ninove. Stefaan Deruyver verloor nipte met 22-21, maar Geert De Vos (27-25) en André Van Kerckhove (27-27, waarbij de tegenstander naar 34 diende te spelen) wonnen hun partij. In het klassement staat de ploeg op een vijfde plaats. Ploeg 1 was bye afgelopen week.
De ploeg op match biljart verloor afgelopen week de topper bij BC ‘t Lammeken Mariakerke-Gent met 4-2. Het kon nochtans een 0-6 overwinning geweest zijn want zowel Stefaan Deruyver als André Van Kerckhove kwamen slechts één driebanden tekort en verloren beiden. Andy Prieus won wel zijn partij met 23-16. In het klassement staat de ploeg op een derde plaats, op twee punten van de leider.

Individueel plaatste Ives De Hertog zich vorig weekend voor de nationale finale 1

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background