25 feb 2010

Toppers bereiden nieuw wielerseizoen voor

Het is weer zover, komend weekend start het nieuwe wielerseizoen 2010 in Vlaanderen. In onze regio komen de renners komende zaterdag langs de Eikenmolen, De Muur, Pottelberg, Kruisberg, Taaienberg, Eikenberg en Molenberg. Ook de Paddestraat in Zottegem is van de partij. Zondag doen de wielrenners onze streek aan in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Als groot favoriet wordt door de renners van Lotto-Omega-Pharma Edwald Boasson Hagen naar voor geschoven, alsook Sebastien Rosseler. Ook de Duitser Haussler uit het Cerveloteam zal als revelatie van 2009 trachten te bevestigen.

Regiorenner Staf Scheirlinckx (foto) start komend weekend zowel in de Omloop als in Kuurne. In beide wedstrijden wordt geopteerd voor de sterkste ploeg. Tot op heden heeft de Lottoploeg enkel ereplaatsen bij elkaar gefietst en willen zo vlug mogelijk een overwinning. De druk zou dan veel minder zijn.

Philippe Gilbert was er niet bij tijdens de parcoursverkenning. Hij verbleef in Monaco door de staking van de vliegtuigen. De lottoploeg wil een drama als vorig jaar vermeiden, toen ze tijdens het openingsweekend volledig weggereden werden. Enkel Greg Van Avermaet haalde toen enig niveau. Het was toen wachten tot na één april vooraleer de eerste overwinning geboekt werd. Op het einde van vorig seizoen maakten Philippe Gilbert en Cadel Evans wel het mooie weer voor het toenmalige Silece-Lottoteam van Marc Coucke.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background