20 jul 2018

Tom Van Asbroeck de snelste bij de profs in Ninove

De organisatoren van de Koninklijke Denderclub Ninove mochten 143 renners verwelkomen op de 76ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé.

De organisatoren van de Koninklijke Denderclub Ninove mochten 143 renners verwelkomen op de 76ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé. De renners moesten 13 ronden afwerken over een totale afstand van 169 kilometer. De eerste ronden werden in groep afgewerkt, maar ondanks het warme weer werden er tijdens het eerste wedstrijduur toch 45,8 kilometer afgelegd. Het was wachten tot de vijfde ronde alvorens een eerste ontsnapping tot stand kwam. Stijn De Bock en Emiel Planckaert gingen in de aanval, maar kregen al vlug gezelschap van Xandro Meurisse en Kenneth Van Rooy. Het viertal werd echter vlug tot de orde geroepen. Even later trokken Ludwig De Winter en de Noor Erik Nordsaeter Resel in de aanval. Een bedrijvige Emiel Planckaert en de Albanees Yiber Sefa kwamen aansluiten. Door de reactie van o.m. Kenny Dehaes kwam het terug een algemene hergroepering. Halverwege de wedstrijd waagde Aimé De Gendt zijn kans, maar via een tegenaanval van Ayco Bastiaens en Neil Van Der Ploeg kwam ook de groep terug aansluiten.

Dan was het de beurt aan Xandro Meurisse en Jonas Rickaert om de aanvalskaarten op tafel te gooien. Ze bouwden een voorsprong op van 30″. Toch slaagde Stijn Vandenbergh erin om samen met Niels De Rooze en Kenneth Van Rooy het gat dicht te rijden.De vijf leiders haalden een voorsprong van 25″. Onder het impuls van een ontketende Tom Asbroeck brak het peloton in drie stukken. Met nog drie ronden te rijden vormde zich een grote kopgroep van 33 renners. De Albanees Yiber Sefa probeerde zijn medevluchters te ontvluchten, maar kreeg geen ruimte. Even later probeerden streekrenner Julien Van Den Brande samen met de Nederlander Maikel Zijlaard de kopgroep achter zich te laten, maar ook zij werden terug ingerekend. Ook de bedrijvige Xandro Meurisse waagde nogmaals zijn kans, maar raakte ook niet uit de greep van de kopgroep.

Uiteindelijk trokken ze met een 30-tal renners richting finish. In een spannende eindspurt haalde Tom Van Asbroeck het nipt voor Michael Van Staeyen en tweevoudig winnaar Kenny Dehaes.

Uitslag: 1. Tom Van Asbroeck; 2. Michael Van Staeyen; 3. Kenny Dehaes; 4. Milan Menten; 5. Joeri Stallaert; 6. Jonas Rickaert; 7. Maikel Zijlaard (Ned); 8. Xandro Meurisse; 9. Timothy Stevens; 10. Samuel Leroux (Fr); 11. Ylber Sefa (Alb); 12. Niels De Rooze; 13. Eik Nordsaeter Resell (Noor); 14. Louis Verhelst; 15. Pieter Jacobs; 16. Aaron Verwilst; 17. Fabio Sinoy; 18. Jonas Abrahamsen (Noor); 19. Torstein Troen (Noor); 20. Dennis Coenen; 21. Neil Van Der Ploeg (Aus); 22. Ayco Bastiaens; 23. Benjamin Declercq; 24. Jerome Baugnies; 25. Stijn Vandenbergh; 26. Kenneth Vanbilsen; 27. Sascha Bondarenko-Edwards (Aus); 28. Thomas Sprengers; 19. Jordi Warlop; 30. Julien Van Den Brande.   

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background