16 jan 2012

Thompson Cycling team is klaar voor 2012

Het Thompson Cycling Team begint aan zijn tiende seizoen. Het team, dat nauwe banden heeft met de stad Geraardsbergen, stelde onlangs zijn team voor in de raadzaal van het historische stadhuis.

Het Thompson Cycling Team richt zich vooral op de categorie van de juniores. Naast de talrijke interclubs zal het Thompson Cycling Team ook zijn opwachting maken in de Beker van België en enkele wedstrijden in Frankrijk, waaronder de Tour du Valromey. Voor de omkadering doet men beroep op een groep mensen die met de jeugd begaan zijn. Naast ploegleider Emiel Rubrecht doet men beroep op de sportieve inbreng van Michel Dult, Kenneth Kiekens, Patrick De Cock, Freddy Van Lancker, Hans Elpers, Michiel Wattez en Wim Deglas.

Het Thompson Cycling Team bestaat dit jaar uit 17 juniores (10 tweedejaars en 7 eerstejaars). En ook de broertjes Tom en Tim Timmermans (respectievelijk tweedejaars nieuweling en laatstejaars aspirant) verdedigen terug de kleuren van Thompson.

De juniores zijn:
– Goran Van De Walle (Geraardsbergen): Behaalde in 2011 zijn allereerste zege na een indrukwekkende solo. Daarnaast etaleerde hij een gans jaar een aanvallende koersstijl wat hem ook talrijke mooie ereplaatsen opleverde. Ook in de Omloop van Het Nieuwsblad was hij de onbetwistbare smaakmaker.
– Brent Van De Kerkhove (Onkerzele): Maakte pas in 2010 zijn debuut als renner maar heeft desondanks al de zoete smaak van de overwinning geproefd. Hij moet in staat zijn om van zijn tweede juniorenjaar een succesvol seizoen te maken.
– Kenn Simon (Idegem): Komt van Jonge Rakkers Vollezele en reed in zijn debuutjaar bij de junioren steeds op heel hoog niveau. Aanvallend en attractief koersen leverden hem naast een zege ook een reeks ereplaatsen op.
– Thomas Mertens (Geraardsbergen): Behaalde heel wat ereplaatsen en was meermaals een beslissende factor wanneer een ploegmaat aan de winst was. Het is jammer dat de welverdiende zege uitbleef.
– Lode De Smet – Van Damme (Steenhuize): Naast een overwinning in zijn debuutseizoen bij de nieuwelingen behaalde hij vorig seizoen twee overwinningen. Daarnaast strandde hij meermaals op de dichtste ereplaats. De voormalige nationale kampioen van de aspiranten moet dan ook in staat zijn om ook bij de juniores van zich te laten spreken.
– Laurens De Plus (Outer): komt over van de Labiekesvrienden. Hij maakte vorig jaar zijn wielerdebuut en behaalde meteen twee overwinningen bij de nieuwelingen. Hij heeft een voorkeur voor lastige wedstrijden met klimwerk.
– Wouter Jamgotchian (Outer): Komt van Cata Bikes en behaalde in zijn debuutseizoen bij de juniores één overwinning. Hij hoopt op een goed jaar als tweedejaarsjunior.
– Andoni Van Den Cruijce (Liedekerke): Heeft een voorkeur voor het lastige werk. Zo trekt hij meermaals per jaar naar het Baskenland om er enkele klimwedstrijden te betwisten. 2012 zou voor hem het jaar van de doorbraak moeten worden.
– Joeri Jacobs (Lennik): Behaalde in zijn debuutjaar bij de junioren geregeld de top-15.
– Joachim Hoebeke (Ronse): Begon sterk aan zijn debuutseizoen als renner maar fysieke problemen maakte dat de tweede seizoenshelft niet naar verwachting kon worden ingevuld. Gelet op zijn eerste seizoenshelft en zijn duathlonverleden moet hij in staat zijn  hoge ogen te gooien dit seizoen.
– Anthony Dierickx (Lede): Slaagde vorig seizoen in zijn doelstelling om een overwinning te behalen. Meteen ook het bewijs van zijn progressie als renner die hij in zijn eerste juniorenjaar wenst verder te zetten.
– Jasper Dult (Nazareth-Eke): Moest het in 2011 zonder zege stellen. Onbegrijpelijk als je zijn indrukwekkende palmares van ereplaatsen bekijkt. Desondanks maakte hij heel wat progressie, en lijkt hij klaar om dit seizoen aansluiting te vinden bij de toppers van zijn lichting.
– Quinten Buysse (Bassevelde): Hij maakte in zijn tweede nieuwelingenseizoen heel wat progressie en reed zich zeer frequent in de top-10. Reden genoeg om de overstap naar de juniores met vertrouwen aan te vatten.
– Zowé Soberon (Ursel): Is eveneens een nieuwkomer bij het Thompson Cycling Team. In zijn tweede jaar bij de nieuwelingen vielen hem heel wat top-10 noteringen te beurt.
– Caine Van Mol (Steenokkerzeel): Boekte vorig seizoen een langverwachte en verdiende zege na eerder talrijke ereplaatsen te hebben behaald. Hij moet zeker in staat zijn om van bij het begin van het seizoen met de betere junioren te wedijveren.
– Laurens Vanneste (Queneau): Kende in 2011 een waar pechseizoen en hoopt om terug zijn niveau van 2010 te behalen.
– Oskar Goyvaerts (Antwerpen): Begon als junior in 2011 met wielrennen en kon meteen een overwinning boeken. Hij is vastberaden en gedreven om het dit seizoen nog beter te doen en ook te scoren in de grotere wedstrijden. Momenteel is hij het seizoen aan het voorbereiden in Spanje.

Meer info: www.thompsoncyclingteam.be

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background