29 jun 2010

TC Velina twee maal kampioen van Oost-Vlaanderen

Nadat TC Velina eerder al de provinciale titel in heren 8 had veroverd, voegde de Geraardsbergse tennisclub zaterdag nog twee titels aan het palmares toe.

Op de terreinen van “De Witte Kaproenen” te Deinze, tegenstander wonnen de jongens 16 in een echte thriller van TC Moerbeke Waas. Velina had zich voor de finales geplaatst door maar liefst 7 wedstrijden op rij te winnen. Mathias Goossens won de eerste wedstrijd met 6-1 7-5. Kapitein Maxime Durez kon tegen Robbe De Schepper drie wedstrijdballen niet afmaken en verloor de beslissende tiebreak In de beslissende dubbel verloren Mathias Goossens en Senne De Duffeleer de eerste set met 6-3., maar wonnen set 2 met 6-1. De beslissende tiebreak werd na een 6-4-achterstand omgezet in een 10-6-overwinning.

In Malpertus Sint-Niklaas werkten de heren 35 van Dirk Temmerman na 10 opeenvolgende overwinningen een ongezien spannende finale af. Verzwakt door de afwezigheden van Alain Collier en de ongeslagen Philippe Goethals nam Velina een uitstekende start met overwinningen van Kurt Abiels en Dirk Temmerman. Invallers Henk Leroy (7-5 en 6-4-verlies) en Benny Monseur (6-3 6-3-verlies) weerden zich als duivels in een wijwatervat en haalden belangrijke spelletjes binnen.Het duo Temmerman-Abiels won de eerste dubbel met 6-4 2-6 en 11-9. Philippe De Norre en Benny Monseur verloren met 6-7 7-5 en 10-8, maar behaalden voldoende spelletjes om de ontmoeting met 3-3, 7-7 (sets) en 73-72 (games) te winnen.Voor Velina speelden Kurt Abiels, Dirk Temmerman, Philippe Goethals, Alain Collier, Didier Demeuldre, Geert De Geyter, David Merckx, Henk Leroy, Benny Monseur en Philippe De Norre.

Op zondag speelden de meisjes 16 in Oudenaarde tegen Evergem. De 13-jarige Jody Ghysels verloor met 6-2 2-6 en 1-6 tegen Carlotta Dammekens. Freke De Roeck won vervolgens van Margaux Van Laere met 7-5 en 6-2. De dubbel Ghysels-De Roeck, waar derde speelster Ellen Van Mello haar plaats afstand verloor de beslissende dubbel met 5-7 en 2-6.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background