2 aug 2008

Succesvolle Adriaans- en Zomertocht

Zaterdag werd de 11e Adriaanstocht van 50 km verbonden aan de 24ste Zomertocht bij de Padstappers. Er werd een nieuwe datum uitgekozen om concurrentie met andere lange afstandwandelingen te vermijden. Hetgeen gelukt is.

Om 05u30 stonden de vroege vogels reeds aan de startzaal te ijsberen om toch maar te kunnen vertrekken voor de 50 km lange Adriaanstocht. Rond 8 uur noteerde de Padstappers 258 deelnemers voor deze ultra omloop. De omloopverantwoordelijke stuurde hen langs ontelbare autoloze wegeltjes en lommerrijke bospaden, via Moenebroek en Vloerzegem naar Voorde. Het hoofdgerecht was een lus tot Aspelare om dan via Bullegem en de Nuchten de Idegemse paadjes onder de voeten te doen schuiven. Het veer over de Dender tussen Idegem en Schendelbeke was een niet alledaagse belevenis alvorens het Provinciaal Domein van de Gavers door te trekken richting Raspaillebos. Daar werd halt gehouden aan de Helix om het gratis Adriaansbiertje te laten smaken want ondertussen was de middagzon aan haar beste beurt. 258 moedigen bereikten de aankomstzaal en waren de hemel te rijk na zulke mooie, rustige, natuurrijke wandeling.

Niet alle deelnemers willen deze lange afstand afleggen. Sommige beperken zich tot 7, 10 of 16 km. Sportievere stappers meldden zich voor de 21 of de 32 km. Zo deden ze slechts een deel van de 50 km maar toch genoten ze van de vele paadjes, kerkwegeltjes, lommerrijke bosdreven en van de door de zon overgoten veldwegen.

Ruim 50 Padstappers zorgden voor een puike organisatie tot algehele voldoening van de zéér taalrijke deelnemers. Bovenop de 258 voormelde ultra-stappers passeerden nog 928 wandelaars voor de kortere hoger vermelde afstanden.

Zoals het hoort voor burenclubs was Egmont Zottegem terug de best vertegenwoordigde club met 148 leden. Op de 2de plaats vinden we “De Sportvrienden” terug met 39, op de voet gevolgd door de Scheldestappers van Zingem met 36. Naast de 50 helpers waren er nog 231 Padstappers aan het wandelen.

Een onverwacht succes want ruim 1200 waren vol lof over de puike organisatie. De volgende tocht wordt op kermisdinsdag 26 augustus georganiseerd. De start is dan op de Hoge Buizemont in de Parochiale zaal Sint Bavo.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background