fbpx
18 aug 2017

Stoppend K.V.R. Overboelare schenkt kassaldo weg.

Kassaldo Racing Overboelare gaat naar aankoop van reanimatietoestellen.

Bij gebrek aan jeugdige interesse staakt K.V.R. Overboelare (De Racing) haar activiteiten als voetbalclub.

De vzw schonk het kassaldo aan naburige geinteresseerde Geraardsbergse clubs die aangesloten zijn bij de KBVB. Hiermee werden AED toestellen aangekocht. Deze worden gebruikt in geval van eerste hulp bij hartfalen. 

De overhandiging vond vrijdagavond plaats in het Adriaansstadion van Geraardsbergen.

Dr. Michel D’Hooghe (oud-voorzitter van de Belgische voetbalbond en huidig voorzitter van de Medische Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA) was hierbij aanwezig. Hij onderstreepte het belang van deze reanimatietoestellen. In zijn beginperiode als sportarts bij Club Brugge werd hij reeds geconfronteerd met een hartfalen op het veld.

Een sportminnende tip van gemeenteraadslid Stephan De Prez leidde ertoe dat de Geraardsbergse sportinfrastructuur met drie exemplaren wordt uitgebreid (Adriaansstadion, sporthal De Veldmuis en zwembad De Bleek)

Het afsluitteam van de Racing, onder leiding van (vlnr) André Le Roy, Jean-Pierre Ogiers, Jacques Plaitin & Koen Van de Maele neemt afscheid in stijl.

Aangeschreven aanwezige voetbalclubs die toestemden:

Wilskracht Idegem, VK Jong Geraardsbergen, RSC Ophasselt, SK Zandbergen & Sparta Moerbeke.

Voor de sportraad Geraardsbergen:     

Schepen Véronique Fontaine & voorzitter Jonny Lampens

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background