30 jan 2011

Sterke overwinning voor Wezen-Vrienden!

De Wezen-Vrienden lieten vorige week een steekje vallen bij Nieuw Brabo Antwerpen. Een goeie reden om dus voor eigen supporters iets recht te zetten tegen middenmotor Makeba Mariaburg.

Coach Alain Dhulst koos voor Bart De Keyser, Kristof Callebaut, Ken Galle, Bram Denie en Koen Romeyns om de match te beginnen. Makeba ging van start met Jeffrey De Goes, Timo Van Loon, Dennis Xhaet, Wim Eggermont en Olivier Peeters.

Nadat Koen Romeyns de score had geopend, namen de bezoekers via Jeffrey De Goes (met een driepunter) en Wim Eggermont een veelbelovende start: 2-5. Met geslaagde afstandshots van Koen Romeyns (2x) en Bart De Keyser, en de steun van Bram Denie konden de Geraardsbergenaars echter vlug orde op zaken stellen: 16-7. Met een driepunter van Wim Eggermont en korven van Tom Leyssens en Dennis Xhaet probeerden de bezoekers aan te klampen, maar ze konden niet beletten dat de Wezen het eerste quarter met een bonus van 5 punten afsloten: 22-17.

Met o.m. een driepunter van Olivier Peeters naderden de bezoekers in het begin van het tweede quarter tot op 3 punten: 24-21. Met o.m. driepunters van Peter Van Heule (2x), Kristof Callebaut en Koen Romeyns konden de Wezen-Vrienden echter een kloof slaan: 41-28. De Wezen kwamen nu echt op dreef, en via Bram Denie, Jeroen Tuypens, Stefaan De Kesel konden ze de kloof verder uitdiepen. Net voor de rust knalde Kristof Callebaut nog een driepunter binnen. Ruststand: 51-28.

Ook na de rust werden de Antwerpenaars van het kastje naar de muur gespeeld, en met o.m. geslaagde afstandshots van Peter Van Heule (3x) en Kristof Callebaut (2x) en korven van Ken Galle, Bart De Keyser en Koen Romeyns werd het verschil opgedreven tot 36 punten: 75-39. Dennis Xhaet scoorde nog een driepunter voor de bezoekers, maar ook hij kon niet beletten dat de Oudenbergploeg het derde quarter afsloot met een bonus van 33 punten: 83-50.

Het vierde quarter ging van start met een afstandshot van bezoeker Olivier Peeters. Bij de Wezen ging men echter op zoek naar de kaap van de 100 punten. Bart De Keyser, Bram Denie, Jonathan Huwé en Kristof Callebaut dreven de score op tot 97-61. Met nog een viertal minuten te spelen moesten Ken Galle (Wezen-Vrienden) en Olivier Peeters (Makeba) met vijf fouten naar de kant. Het was uiteindelijk Koen Romeyns die vanop de vrijworplijn het 100ste punt scoorde. Bij de bezoekers moest ook Jeffrey De Goes nog met vijf fouten vroegtijdig gaan douchen. Kristof Callebaut, Koen Romeyns, Jonathan Huwé, Bart De Keyser en Bram Denie zorgden uiteindelijk nog voor een monsterscore: 111-68.

Een sterke collectieve prestatie van het team van coach Alain Dhulst en assistent-coach Frank Vanderkimpen. Volgend weekend staat er geen competitie op de kalender, maar op dinsdag 8 februari om 21 uur spelen de Wezen wel de 1/8ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen. Ze moeten hiervoor op bezoek bij The Tower Aalst.

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns (28 punten); Kristof Callebaut en Bart De Keyser (elk 19 punten); Peter Van Heule (15 punten); Bram Denie (14 punten); Jeroen Tuypens (6 punten); Jonathan Huwé en Stefaan De Kesel (elk 4 punten), Ken Galle (2 punten).

Makeba Mariaburg: Tom Leyssens (16 punten); Jeffrey De Goes (15 punten); Wim Eggermont (14 punten); Olivier Peeters (10 punten); Dennis Xhaet (9 punten); Timo Van Loon (4 punten); Mathias Philips (2 punten).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – BBC Eksaarde: 72-81
Dames Wezen-Vrienden – Sgolba Aalter B: 60-66
Miniemen WV – KBT Ronse SK: 77-55
Pupillen WV – Bavi Gent: 111-20
Benjamins WV A – KBT Ronse SK: 76-53
Prémicroben WV – BBC Lede: 5-11

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background