28 aug 2018

Stagiair Alfdan De Decker wint Stadsprijs Geraardsbergen

Stagiair Alfdan De Decker, van Wanty-Groupe Gobert, heeft de 101ste editie van de Geraardsbergse Stadsprijs op zijn naam geschreven.

Niettegenstaande de overvolle wielerkalender kreeg het Geraardsbergse Sportverbond toch nog 109 renners, waarvan 66 buitenlanders, aan de start. Om 14 uur werden de renners de weg opgestuurd voor 15 ronden van 10 km of een totale afstand van 150 kilometer.

De eerste aanval in de wedstrijd kwam van de Columbiaan Christian Rios Rojas, maar hij werd vlug tot de orde geroepen. Op het einde van de eerste ronde trok de Duitser Jannik Steimle in de aanval. Hij kreeg het gezelschap van nog 12 andere renners, waaronder Ninovieter Bart Tribout. Ze behaalden een voorsprong van 15″, maar werden in de derde ronde terug ingerekend. Na een aanvalspoging van de Brit Ross Lamb trok terug een groep van 13 renners in het offensief. Onder hen ook Geraardsbergenaar Laurent Pieters. Deze groep kreeg echter ook geen vrijgeleide. Er werd het eerste uur hard gekoerst en er werd liefst 43km800 afgelegd.

Na de hergroepering was het de beurt aan Elias Van Breussegem, de Brit Ross Lamb en de Nieuw-Zeelander James Fouche om aan te vallen. De drie behaalden een bonus van 24″ op het peloton. Ross Lamb moest vooraan de rol lossen, en het duo Van Breussegem – Fouche konden de voorsprong opdrijven tot 50″. Met nog 6 ronden te rijden trok Frederik Backaert, in het gezelschap van de Luxemburger Gaëtan Pons, in de tegenaanval.

Frederik Backaert liet zijn gezel achter en kon in zijn eentje naar de leiders toerijden. Het drietal behaalde een voorsprong van 48″.

Voor de Nieuw-Zeelander ging het echter te vlug en hij moest afhaken bij het duo Backaert – Van Breussegem. De twee streekrenners haalden nog een bonus van 43″, maar naar de finale toe moesten de twee vluchters van hun voorsprong inboeten om in de slotronde te worden ingerekend.

Na 15 beklimmingen van de Brugstraat en Markt kwam het nog tot een massaspurt, waarin de mannen van sportbestuurder Hilaire Van Der Schueren het afmaakten. De 22-jarige stagiair Alfdan De Decker, van het Wanty-Groupe Gobert-team, was de snelste voor zijn ploegmaat Boris Vallee en de Noor Trond Hakon Trondsen en de rest van het peloton.

Voor Alfdan De Decker, die hoopt op een profcontract, was het zijn negende overwinning van het seizoen.

Uitslag: 1. De Decker Alfdan (150km in 3u 17′ 55″); 2. Vallee Boris; 3. Trondsen Trond Hakon (Noor); 4. Picoux Maximilien; 5. Stevens Timothy; 6. Navarro Corentin (Fra); 7. Donders Jelle; 8. Cullaigh Gabriel (GBr); 9. Stenuit Robin; 10. Mârkl Niklas (Dui); 11. Walsh Edward (Can); 12. Alonso Montes Pablo (Spa); 13. De Laat Jasper (Ned); 14. Minnaard Marco (Ned); 15. Pons Gaëtan (Lux); 16. Van Den Brande Julien; 17. Kessler Robert William (Dui); 18. Pieters Laurent; 19. Petelin Jan (Lux); 20. Van Wijk Oscar (Ned); 21. Deruette Thomas; 22. Andries Jordi; 23. Scott Robert (GBr); 24. Maas Jan (Ned); 25. Snyers Jari; 26. D’Hooge Thomas; 27. Van De Kerkhove Brent; 28. Mc Nally Mark (GBr); 29. Mc Dunphy Conn (Irl); 30. Monk Cyrus (Aus). Frederik Backaert finishte als 62ste, en Elias Van Breussegem als 74ste. 80 renners reden de wedstrijd uit.

Na de koers werd er, tussen pot en pint, nog heel wat nagepraat over het wedstrijdverloop.

Onze volgende afspraken met het wielerpeloton zijn er op vrijdag 7 september met de slotetappe van de Lotto Belgium Tour voor dames en op maandag 17 september voor de Grote Prijs Paul Borremans in Viane. Op zondag 16 september is er ook nog de Brico Cross op de flanken van de Oudenberg.  

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background