9 nov 2022

Stadsprijs Geraardsbergen vervangen door Muur Classic

Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen heeft in overleg met het Sportverbond beslist om de traditionele kermiskoers “Stadsprijs Geraardsbergen” te vervangen door de “Muur Classic”, een wielerwedstrijd op hoger niveau maar met behoud van de basiselementen van de kermiskoers.

De “Muur Classic” wordt een UCI 1.2 wielerwedstrijd die de mogelijkheid biedt aan enkele pro-continentale en continentale ploegen om zich te bewijzen op en rond de befaamde Muur van Geraardsbergen.

De organisatie is volop bezig met het uitstippelen van het parcours en het contacteren van de deelnemende ploegen.

Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen zal deze wedstrijd organiseren, samen met enkele enthousiastelingen met een hart voor de wielersport.

Traditionele elementen die eigen zijn aan een passage door de Oudenbergstad worden behouden. Zo is de aankomst voorzien op de Vesten, wat volgens velen de mooiste aankomstplaats is in België.

“Stadsprijs Geraardsbergen” zorgde voor veel ambiance op de Markt en in de binnenstad. Diezelfde sfeer wil men ook creëren tijdens de “Muur Classic”.

De eerste “Muur Classic” gaat door op woensdag 30 augustus 2023, tijdens de zomerkermis van Geraardsbergen. Met het opwaarderen van de wedstrijd zal ook een publiekszone en een VIP-café worden ingericht op de Vesten.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background