23 aug 2018

Stadsprijs Geraardsbergen uitzonderlijk op dinsdag

Op dinsdag 28 augustus wordt de 101ste Stadsprijs van Geraardsbergen gereden.

Volgende week wordt de 101ste Stadsprijs van Geraardsbergen gereden. Dat gebeurt niet op de traditionele kermiswoensdag maar een dag eerder, op dinsdag 28 augustus. De verschuiving naar dinsdag is een primeur, nooit eerder werd de Stadsprijs op een dinsdag gereden. De verplaatsing naar dinsdag was niet de keuze van organisator Sportverbond, maar werd noodzakelijk door verschuivingen op de wielerkalender. De Druivenkoers van Overijse staat dit jaar op woensdag geprogrammeerd en heeft voorrang omwille van de hogere categorie van de wedstrijd.

Ook de inschrijving heeft een nieuwe locatie. Deze vindt voor het eerst plaats in het stadhuis op de Markt, en dit vanaf 12 uur tot 13u30. De start heeft plaats om 14 uur op de Markt. De renners moeten vijftien ronden van 10,6 km afleggen of een totale afstand van 160 km.

Er lopen nog onderhandelingen met enkele teams en renners. Tot op heden zegden volgende teams reeds toe: Wanty-Groupe Gobert, VDM-Trawobo Cycling Team, Vorarlberg Santic uit Oostenrijk, Team Wiggins uit Groot-Brittanië, Team Differdange-Losh uit Luxemburg, Massi-Kuwait Team, Start Team Gusto Bolivia, en Lviv Cycling Team uit Ukraine,

Streekrenners Frederic Backaert en Laurent Pieters komen alvast met grote ambitie aan de start. En ook wordt het natuurlijk uitkijken naar het team van Hilaire Van Der Schueren die traditioneel van de Stadsprijs een prestigestrijd wil maken.

Acteur Jef De Smedt (Jan Van Den Bossche in de soap Familie) geeft de start. 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background