fbpx
6 okt 2019

Zottegem heeft grootse plannen met stadionsite in Bevegem

In Zottegem wil het stadsbestuur het verouderde sportstadion in Bevegem verbouwen naar een multifunctionele sport- en recreatiesite.

Voorwaarde is wel dat er privé investeerders of verenigingen meestappen in het project. Als dat gebeurt, worden de huidige tribune, kantine, kleedkamers en chalet gesloopt. Daar komt sowieso een polyvalente zaal die de stad gaat betalen. Er komt ook een nieuw skatepark en de heraanleg van de atletiekpiste.

Het bouwjaar van de huidige site dateert van 50 jaar geleden toen SV Sottegem nog in tweede nationale speelde. De laatste renovatiewerken aan de tribune en de sintelpiste dateren ook reeds van meer dan 10 jaar geleden. Bovendien verhuisde SV Sottegem dit seizoen naar hun terreinen in Erwetegem.

Infoavond op 21 oktober

Op 21 oktober organiseert de stad een infoavond voor de inwoners en eventuele investeerders. Door de beperkte financiële middelen zoekt de stad nog naar enkele participanten die mee in het project willen stappen.

De stad zorgt in eigen beheer voor de afbraakwerken, de aanleg van het skatepark en de tartan atletiekpiste, de bouw van de polyvalente ruimte en de aanleg van een parking.

Verder kan Zottegem aan de investeerders heel wat voordelen aanbieden:

  • Grond ter beschikking in erfpacht.
  • Minder registratierechten
  • Erfpachtvergoeding volledig fiscaal aftrekbaar.
  • Toplocatie in vernieuwde sport- en recreatiesite.
  • Bouwkosten worden gedrukt door de projectomvang.
  • Investeerder blijft eigenaar van de unit.

De eerste kandidaturenronde moet afgerond zijn tegen 15 januari 2020, waarna er een dossier op tafel moet liggen met de nieuwe invulling van de site.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background