31 jan 2012

Stad Geraardsbergen tekent overeenkomst met Eneco-Tour

De stad Geraardsbergen zal de komende vijf jaar fungeren als aankomstplaats van de koninginnenrit in de Eneco-Tour.

Na het schrappen van de Muur van Geraardsbergen in de finale van de Ronde van Vlaanderen bleef men in Geraardsbergen niet bij de pakken zitten. Er werd naar een waardig alternatief gezocht om “De Muur” terug in beeld te brengen. Dinsdag werd een overeenkomst voor de komende vijf jaar ondertekend met de organisatoren van de Eneco-Tour.

De Eneco-Tour is een World Tour wedstrijd die doorgaat van 6 tot 12 augustus doorheen Nederland en België. De 18 beste World Tour ploegen komen er aan de start, aangevuld met 4 wildcards voor Belgische en Nederlandse teams. Deze wedstrijd, die bij heel wat renners uit de Lage landen aangestipt is, wordt rechtstreeks uitgezonden door o.m. VRT, RTBF, NOS en TV-Oost. Ook wereldwijd wordt de wedstrijd uitgezonden via Eurosport.

Op zondag 12 augustus wordt de slot- en meteen ook koningenrit verreden tussen startplaats Maldegem en Geraardsbergen. Na een aanloop door het Meetjesland gaat het na een eerste tussenspurt in startplaats Maldegem over een afstand van ongeveer 210 kilometer richting Vlaamse Ardennen en het Henegouwse Pays des Colinnes naar de Oudenbergstad. De finale moet nog verder uitgetekend worden, maar de renners trekken zeker 2x over de befaamde Muur, en zullen aankomen op de klim van de Vesten. Er wordt dus in Geraardsbergen beslist wie de opvolger wordt van Boisson Hagen (winnaar 2011).

Burgemeester Guido De Padt tekende met organisator Rob Discart namens het stadsbestuur een overeenkomst voor de komende vijf jaar. Geraardsbergen zal gedurende die jaren fungeren als aankomstplaats van de koninginnenrit, waarvan het tevens gedurende 3x als eindpunt van de Eneco-Tour dienst zal doen.

De media aandacht moet voor de Parel van de Vlaamse Ardennen eveneens een toegevoegde waarde worden voor het toerisme en de horeca. Op die manier kan het verlies van het voorjaar, met de schrapping van de doortocht van de Ronde van Vlaanderen, tijdens de zomer gecompenseerd worden. De organisatie kent ook een economische return. De Maldegemse burgemeester Johan De Roo wil van de gelegenheid gebruik maken om in zijn gemeente een “Dag van de Mattentaart” te organiseren, en wil in ruil de Maldegemse aperitief en jenever in Geraardsbergen komen promoten.

In de rand wordt er ook nog een Eneco Kids Ride, voor kinderen van 8 tot 12 jaar, georganiseerd.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background