9 dec 2017

Sportlaureaten verkozen in Geraardsbergen

Op vrijdag 8 december werden in het Arjaantheater de sportlaureaten van het afgelopen jaar gehuldigd tijdens het jaarlijkse Sportgala.

Op vrijdag 8 december werden in het Arjaantheater de sportlaureaten van het afgelopen jaar gehuldigd tijdens het jaarlijkse Sportgala.


Na de opening met muziek van “Les Princes des Bois”

en een demonstratie door “Judoschool Geraardsbergen” ging men over tot de huldiging van de zomerkampioenen.
Er werden provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenen gehuldigd van o.m. Atletiekclub Geraardsbergen, Kaatsclub Op en Over Grimminge, de Koninklijke Vrijschutters  en Tennisclub Velina. Karolien Matthys van biljatclub Ons Huis behaalde zelfs een Europese titel.


Na een vraaggesprek met Jonny Lampens (voorzitter Sportraad) en Schepen van Sport Véronique Fontaine vernamen we dat de uitbreidingswerken aan Sporthal De Veldmuis begin maart 2018 van start gaan.

De bekendmaking van de sportlaureaten werd afgewisseld met entertainment van Showproject.


In de categorie “Sportverdienste” ging de prijs naar ploegleider Hilaire Van der Schueren van wielerploeg Wanty-Groupe Gobert. Hilaire is reeds 43 jaar ploegleider en nam al 20x deel aan de Tour de France.


In de categorie “Jeugd per ploeg tot 18 jaar” ging de titel naar de pupillen en miniemen meisjes van Atletiekclub Geraardsbergen, die de Beker van Vlaanderen wonnen. Zij haalden het van de prepupillen van kaatsclub Op en Over Grimminge.


In de categorie “Jeugd individueel” won wielrenster Xaydee Van Sinaey de trofee. Xaydee behaalde bij de aspiranten o.m. nationale titels op de weg, in het tijdrijden, en in de cyclocross. Als sportlaureaat won ze het van Jelte De Cock (atletiek), Benjamin De Keyser (boksen) en Brent Viaene (muurkaatsen).


De Heren 6 van tennisclub Velina wonnen de trofee in de categorie “Ploeg + 18 jaar”. Ze werden Oost-Vlaams kampioen en haalden de halve finale van het Belgisch kampioen. Op het sportgala wonnen ze van de veteranen van Op en Over Grimminge.


Tenslotte ging de trofee in de categorie “+ 18 individueel” naar triatlete Marijke De Prez. Ze werd tweede op het Europees kampioenschap Triatlon bij de vrouwen 50-54 jaar. Voor de verkiezing van sportlaureaat kreeg ze meer stemmen dan biljartster Karolien Matthys en tennisser Steven Vandenoortgate.


De avond werd afgesloten met een gesprek met Willy Verlee en Geo De Cleer van het Omloop Finish Team Ninove die volgend jaar in Meerbeke de aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad mogen verwelkomen, na een finale over de Muur en de Bosberg. Burgemeester Guido De Padt had het nog over zijn grote wens om in 2019 een passage van de Tour de France over de Muur te kunnen realiseren.   

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background