17 sep 2015

Sportkomiteit Viane gaat op zoek naar opvolger Wout Poels

Op maandag 21 september is het weer zover. Dan staat de 55ste editie van de Grote Prijs Paul Borremans op de wielerkalender, en gaan de organisatoren van Sportkomiteit Viane op zoek naar de opvolger van de Nederlander Wout Poels.

Zoals de voorbije jaren hoopt men terug op een mooie deelnemerslijst. Zo kreeg men inmiddels de bevestiging binnen dat Bart De Clercq (Lotto Soudal) terug zal starten in de Grote Prijs Paul Borremans. De Clercq behaalde enkele dagen geleden nog een eervolle veertiende plaats in de Vuelta.

Verder komt Wanty-Groupe Gobert, het team van sportdirecteur Hilaire Van Der Schueren, aan de start met 8 renners. Ook kreeg men reeds bevestiging van Laurens De Vreese (Astana), Michael Van Stayen en Kenneth Vanbilsen (beiden Cofidis), David Boucher (FDJ) en Thomas Degand (IAM Cycling).

Ook verwacht men o.m. de teams van Veranclassic Ekoi (met streekrenner David Desmecht), Colba Superano Ham (de ploeg van Peter Bauwens komt met het voltallige team van 15 renners), Wetterse Dakwerken Cycling Team (onder de sportieve leiding van Frederik Penne), het Noorse FixIT.no en het Nieuw-Zeelands Champion System CCT.

Voor de wedstrijd zal één minuut stilte in acht genomen worden naar aanleiding van het overlijden van ex-wereldkampioen Claude Criquuielion en ex-KBWB-voorzitter Laurent De Backer.

De renners gaan om 14 uur van start aan het Kasteel van Viane, en moeten 10 ronden afleggen over een totale afstand van 161 kilometer.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background