22 sep 2013

Spectaculair slotkwartier in Houtem – KSV

Na het gelijkspel tegen SK Lebeke-Aalst moest KSV Geraardsbergen punten gaan sprokkelen bij Eendracht Houtem.

Reeds in de beginfase van de wedstrijd moest bezoekend doelman Michel Wittenberg een schot van Kris Van Lippevelde stoppen. Aan de overkant moest thuisdoelman Steven Vandenbossche een schot van Steven Maes lossen, en de goed gevolgde Maxime Cools kon de bezoekers op voorsprong schieten: 0-1.

Even later kon Sam De Nauw voorzetten, maar de kopbal van Steven Maes ging voorlangs. Bij de thuisploeg kon Marijn De Paepe, op aangeven van Sven Evrard, de gelijkmaker scoren: 1-1.

Het waren echter de bezoekers die nog voor het gevaar zorgden in de eerste helft. Op voorzet van Brecht Merckaert besloot Timmy De Vuyst over het thuisdoel. Enkele minuten later kon Niels Bogaert voorzetten en deze keer trof Timmy De Vuyst wel raak: 1-2.

In het begin van de tweede helft gingen de lokalen op zoek naar de gelijkmaker. Na een voorzet van Kris Van Lippevelde moest Michel Wittenberg redden op een doelpoging van Sven Evrard. Even later belandde een poging van Klaas Wille op de paal. Aan de overzijde kon Maxime Cools voorzetten, maar Steven Maes besloot naast. Ondertussen bleef Eendracht Houtem kansen creëren. Klaas Wille kon Kris Van Lippevelde bedienen, maar hij besloot op doelman Michel Wittenberg. Na een hoekschop van Sven Evrard verdween een kopbal van Mathieu Verhoeven naast het bezoekende doel. KSV-keeper Michel Wittenberg moest ook nog een schot van Sven Evrard stoppen. Met nog een kwartier te spelen viel het lang verwachte doelpunt echter aan de overkant. De ingevallen Ilias Farresh kon Timmy De Vuyst lanceren, die doelman Steven Vandenbossche het nakijken gaf: 1-3.

Slechts enkele minuten later kon Steven Maes voorzetten naar Timmy De Vuyst, die bedankte met zijn derde treffer: 1-4.

Met nog een zevental minuten te spelen kon Kenny Coen, op aangeven van Frederik Pruyt, de bal tegen de Geraardsbergse netten koppen: 2-4.

Bij de thuisploeg begon men terug in zijn kansen te geloven, maar Michel Wittenberg kon het schot van Niels Annaert stoppen. In de dolle slotminuten kon Levi Casteur voorzetten, en Marijn De Paepe lukte de aansluitingstreffer: 3-4.

Waar niemand een kwartier voor tijd nog in geloofde, gebeurde toch nog toen Niek Annaert in de laatste minuut de gelijkmaker tegen netten knalde: 4-4.

Eendracht Houtem: Vandenbossche, Pruyt (83’ Casteur), Moulart, Govaert, Bovendaerde, Stalpaert (66’ Annaert), De Paepe, Van Lippevelde, Wille (66’ Verhoeven), Evrard, Coen.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Nauw, Devuyst Tommy, Van Slembrouck, Bogaerts, Hinderdael, Cools (59’ Farresh), Machtelinckx, Maes, Devuyst Timmy (81’ Van Acoleyen Renko), Merckaert (70’ Van Acoleyen Nick).

Doelpunten: 5’ Maxime Cools (0-1); 18’ Marijn De Paepe (1-1); 32’, 74’ en 78’Timmy Devuyst (1-2, 1-3 en 1-4); 83’ Kenny Coen (2-4); 89’ Marijn De Paepe (3-4); 90’ Niek Annaert (4-4).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background