13 dec 2010

Sparta wint van Kruishoutem

Sparta ging na de algemene afgelasting van vorige week op bezoek bij Nokere-Kruishoutem, de eerste wedstrijd van de terugronde.
Trainer Willems kon, voor deze verplaatsing, niet rekenen op De Pelsmaecker en Dhose. De wedstrijd kan gespeeld worden op een prachtig terrein en gaat van start onder een winters zonnetje. Meteen werd duidelijk dat Sparta de misstap van de eerste speeldag wou rechtzetten.

De eerste kansjes waren dan ook voor de bezoekers uit Goeferdinge. Een combinatie via Troyer en Dhaenens belande uiteindelijk via een Kruishoutems been bij Segers maar zijn schot bal blijft hangen in de thuisverdediging.De volgende actie is van De Vos, een lage voorzet en aan de tweede paal ziet Troyer zijn afstandschot enkele meters naast gaan.
Opnieuw een voorzet van De Vos na samenspel met Giers maar de voorzet kan niet benut worden door de Geraardsbergse aanval .Op hun beurt zorgen Neufkens, Segers en De Roeck voor aanvallende impulsen maar zij zien hun actie telkenmale afgeblokt worden door de thuisverdediging.

Na een half uur wedstrijd een derde hoekschop voor de bezoekers, Michaël Nies klimt hoog, kopt staalhard binnen, maar de scheidsrechter ziet een duwfout van Sparta. Doelpunt afgekeurd maar Sparta blijft op zoek gaan naar dat eerste doelpunt. Net voor de rust kan de bal nog een laatste maal voor doel gebracht worden, Jonas Dhaenens staat op de goeie plaats en knalt hem zelfzeker met links binnen. Zonder veel kansen weg te geven gaat Sparta dan toch nog met 0-1 de rust in.

In de tweede helft terug hetzelfde spelbeeld, Sparta kiest resoluut voor de aanval om zo de voorsprong uit te diepen. Zowel De Vos als Neufkens kunnen de thuisdoelman bedreigen maar niet verschalken. Een afvallende bal wordt door De Vos in één tijd hard op doel getrapt, deze gaat echter centimeters naast. Na 25 minuten kan De Vos dan nogmaals alleen op doel gaan , omzeilt de keeper en kan de bal richting doel trappen waar een thuisverdediger de bal over de lijn werkt , 0-2. Wedstrijd gespeeld lijkt het, al heeft Kruishoutem toch nog een pittig slotoffensief in petto.

De aanvallende linie van de thuisploeg werd versterkt en zo moet op het halfuur doelman de Clercq een eerste maal in actie komen na een afstandschot. Sparta kan nog enkele malen tegen prikken maar dit zorgt ,onbegrijpelijk, niet voor de 0-3. Kort voor het einde van de wedstrijd kan de thuisploeg dan toch nog scoren en zo zijn de laatste twee minuten nog heel spannend. De bezoekende verdediging kan stand houden en zo is de vierde overwinning op rij een feit voor Sparta Geraardsbergen.

De reserven konden in Goeferdinge geen afstand nemen van Fc Bonanza, het werd 2-2. Volgende week gaan de reserven op bezoek bij Fce Onkerzele.

Voor de volgende match krijgt Sparta Geraardsbergen het bezoek van Fc Brakel.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background